Als ik bijna letterlijk met open armen wordt ontvangen (in dit geval een kijkje in de koelcel), als het speciaalbier zo'n perfect plaatje is dat ik niet wil stoppen met drinken, de sfeer optimaal is omdat er ook nog live jazz is en de natuur zich van zijn mooiste kant laat zien, dan waan ik mij even in het paradijs. Delirium Café Amsterdam en Averbode zwaar blond.
Coffee Company
Ik had met een vriend afgesproken om bij te praten. We hadden elkaar lang niet gezien en gesproken. Amsterdam en Coffee Company is een goede combinatie. Nieuwe Coffee Company, nieuwe locatie en nieuwe inrichting, vlakbij de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Nieuw, maar de cafe cortado blijft hetzelfde. Gewoonweg lekker! Binnen achter het raam was het heerlijk vertoeven in het lente zonnetje.
Brouwerij Huyghe
De Abdij van Averbode is opgericht in 1134. Behalve een brouwerij herbergt de brouwerij ook een bakker en een kaasmakerij. De Abdijgemeenschap heeft haar economische activiteiten op een nieuwe en eigentijdse manier ingevuld door een korf te ontwikkelen met kwaliteitsproducten: brood, kaas en bier. Voor de productie van het Averbode abdijbier koos de Abdij voor brouwerij Huyghe. En dat is wat mij betreft een zeer goede keuze. Natuurlijk bepalen de omstandigheden ook de beleving van het drinken van een speciaalbier. Zeker als je bij Delirium Café Amsterdam op bezoek gaat. We kwamen het café binnen, tafel uitgezocht, jassen uitgetrokken en richting tapkranen gelopen. “Willen jullie onze koelcel zien?”, riep de barmedewerker.
Het paradijs
Daarom ga ik met veel plezier naar een proeflokaal voor speciaalbier waar passie en vakkundig advies hoog in het vaandel staan. Ook deze keer mochten wij eerst proeven. Voor mij hoefde dat niet. Het kon niet anders dan de Averbode worden om mee te beginnen. Zwaar blond, maar het drinkt makkelijk. Wat een compleet speciaalbier is dat. Goudgeel helder zicht met een volle witte schuimkraag in een prachtig wijnachtig glas.