'bezoeken, fotograferen, proeven en schrijven'
'bezoeken, fotograferen, proeven en schrijven'

Bierinfo

Ik, Jaap van Weydom Claterbos, ben opgegroeid in een muzikantenfamilie. Kunst en cultuur werd bij ons thuis met de paplepel ingegoten. Daardoor is de rode draad in mijn leven, biercolumns, creativiteit, fotografie en muziek. Fotografie (albums, filmen en fotograferen), muziek (piano en trompet) en speciaalbier (bezoeken, fotograferen, proeven en schrijven) spelen bijna dagelijks een rol in mijn leven.

Schrijven van columns

Ik ben een bierliefhebber, biercolumnist, bierfotograaf, bierfilmer en biervlogger. Toen ik zestien was dronk ik voor het eerst een pilsener. Later heeft dit zich uitgebreid met het toen gangbare beperkte aanbod aan bieren. Vanaf mijn veertigste jaar ben ik mij echt gaan verdiepen in bier. In eerste instantie het drinken van bier. Door veel bezoeken, proeven en lezen heb ik mijn kennis uitgebreid. Uiteindelijk heeft dit geleid tot het schrijven van biercolumns over mijn avonturen met het drinken van bier en het opzetten van de website biercolumns in september 2012.

Weydom Fotografie

Jaap van Weydom Claterbos (Amsterdam, 1963 ) groeide op in een familie van muzikanten. Beïnvloed door kunst in het algemeen kwam hij vroeg in contact met fotografie. Op zijn twaalfde kreeg hij zijn eerste camera. Naast de waardevolle lessen van zijn vader en fotograaf Ben Brugman, verkreeg hij de kennis van uitgebreide fotografie door privéstudie en een professionele fotografiecursus bij Het Fotografie Instituut. Hij heeft een arendsoog. Hij legt het moment vast, het liefst zo natuurlijk mogelijk. Het moment gaat verder op de afdruk.

Bezoeken | Fotograferen | Proeven | Schrijven

Ik bezoek, ik fotografeer en film, ik proef en ik schrijf. Want over bier valt veel te zeggen en te schrijven en dat doe ik dan ook met veel plezier. Mijn avonturen met het drinken van bier beschrijf ik in columns en leg ik vast op foto en film. In de hoop een ander enthousiast te maken voor onder andere een bierbrouwerij, een bierfestival, een bierproeflokaal, of een bierwinkel. Voor bier in het algemeen. Uiteindelijk gaat het om drinken en genieten van bier.