Bierinfo


JAAP VAN WEYDOM CLATERBOS

Ik ben opgegroeid in een muzikantenfamilie. Kunst en cultuur werd bij ons thuis met de paplepel ingegoten. Daardoor is de rode draad in mijn leven, creativiteit, improviseren en kleur. Fotografie (albums, filmen en fotograferen), muziek (piano en trompet) en speciaalbier (bezoeken, fotograferen en filmen, proeven en schrijven) spelen bijna dagelijks een rol in mijn leven.

SCHRIJVEN VAN COLUMNS

Ik ben een bierliefhebber, biercolumnist, bierfotograaf, bierfilmer en biervlogger. Toen ik zestien was dronk ik voor het eerst een pilsener. Later heeft dit zich uitgebreid met het toen gangbare beperkte aanbod aan bieren. Vanaf mijn veertigste jaar ben ik mij echt gaan verdiepen in bier. In eerste instantie het drinken van bier. Door veel bezoeken, proeven en lezen heb ik mijn kennis uitgebreid. Uiteindelijk heeft dit geleid tot het schrijven van columns over mijn avonturen met het drinken van bier en het opzetten van de website biercolumns in september 2012.

WEYDOM PHOTOGRAPHY

Beïnvloed door kunst in het algemeen, opgegroeid in eenmuzikantenfamilie, kwam ik al vroeg ik aanraking met fotografie. Muziek was automatisch de eerste keuze. Op mijn negende begonnen met trompet spelen. Later ook nog piano. Op mijn twaalfde jaar kreeg ik mijn eerste camera. De foto's en films op de website biercolumns zijn dan ook allemaal door mijzelf gemaakt. Mijn portfolio kunt u vinden op de website Weydom Photography. Ook mijn beide websites (biercolumns.nl en weydom.nl) heb ik zelf gebouwd met behulp van WordPress.

BEZOEKEN | FOTOGRAFEREN | PROEVEN | SCHRIJVEN

Niet een biernieuws of bierrating website, maar columns over bier. Ik bezoek, ik fotografeer en film, ik proef en ik schrijf. Want over bier valt veel te zeggen en te schrijven en dat doe ik dan ook met veel plezier. Mijn avonturen met het drinken van bier beschrijf ik in columns en leg ik vast op foto en film. In de hoop een ander enthousiast te maken voor onder andere een bierbrouwerij, een bierfestival, een bierproeflokaal, of een bierwinkel. En natuurlijk voor bier. Uiteindelijk gaat het om drinken en genieten van bier.