BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

De Bekeerde Suster

Per toeval in De Bekeerde Suster op de Nieuwmarkt in Amsterdam beland. Hoewel, zo’n toeval is dat nu ook weer niet. Ik kom er regelmatig met mijn vrouw. Het is een leuke gezellige plek voor een lekker bier en een eenvoudige maaltijd.

de_bekeerde_suster_02Traditie
Als ik mijn vrouw ontmoet in de stad, met stad bedoel ik Amsterdam, dan is het een soort traditie voordat wij weer naar huis gaan, één of twee bier te drinken in een gezellig café met een ruim aanbod aan bieren. Vaak doet mijn vrouw boodschappen bij de Chinese Toko op de Nieuwmarkt. Wij ontmoeten elkaar dan na afloop van mijn werk, op de Nieuwmarkt. De keuze is dan snel gemaakt; De Bekeerde Suster.

Amsterdamsche Stoombierbrouwerij
Eet en proeflokaal De Bekeerde Suster maakt deel uit van de Beiaardgroep. Met vestigingen in Amsterdam (twee), Hoorn en Enschede. Deze vestiging van de Beiaard herbergt een heuze brouwerij, de Amsterdamsche Stoombierbrouwerij De Bekeerde Suster. Hier worden de eigen huisbieren gebrouwen, zoals: Blonde Ros (6%), blond, zacht volle smaak, licht bittere afdronk; Bock Ros (6,8%), bockbier; Witte Ros (5%), witbier, beetje droog, citrus/sinaasappelachtige smaak; Manke Monnik (7,2%), tripel, vol van smaak, met een memorabele afdronk; verder nog op de tap, Heineken (5%), La Chouffe (8%), Palm bolletje (5,2%) en Waterloo Double & Dark (8,5%).

Altijd erg gezellig
Ik vind de sfeer in De Bekeerde Suster altijd erg gezellig. de_bekeerde_suster_01Ik kom er graag. Het heeft de uitstraling van een bruin café. In de schemerige verlichting is het lekker zitten langs de muur tegenover de bar. Prima uitzicht over het café om te zien wie er allemaal komen en gaan. Rechts achterin staan de twee koperen ketels van de brouwerij. Als je langs de ketels naar rechts gaat is daarnaast richting de keuken nog een complete ruimte om af te huren voor evenementen.

Eten
Mijn vrouw had al geluncht met een vriendin en had niet zo’n trek meer. Ik heb gekozen voor de biefstuk pepersaus met aardappelen en groenten en voor ons drieën een portie frites met mayonaise. Natuurlijk de huisbock geprobeerd, Bock Ros. Mooie heldere rode kleur. Qua smaak licht zoet, maar met een scherp bittere afdronk. Als tweede de Jopen Bok gedronken. Mooie volle romige schuimkraag en een donker rode kleur (robijn). De smaak zoet, bitter en een zure nasmaak. Misschien de combinatie met het eten, het vat of het moment. Thuis uit de fles smaakte het niet zuur. Toch heerlijk genoten ondanks de voor mij ietwat mindere bockbieren.