Je hebt cafés in Amsterdam en je hebt Proeflokaal De Drie Fleschjes. De sfeer van het proeflokaal slaat, wanneer je er binnenstapt, direct als een warme deken om je heen. Via de Eggertstraat langs De Nieuwe Kerk loop je recht tegen Proeflokaal De Drie Fleschjes aan. Buiten staan twee tonnen waar een aantal stoelen om heen staan. De opengeslagen deuren verleiden je om naar binnen te gaan.
Bokbier
Proeflokaal
Het is het oudste proeflokaal van Amsterdam en bestaat al sinds 1650. Boven de deuren van het naastgelegen hotel staat nog “De Drie Fleschjes”. Dit was vroeger de distilleerderij en de verkoop vond plaats in het naastgelegen proeflokaal. Als je binnenkomt is de hele rechterkant nog in oude stijl voorzien van houten vaten. Tegenwoordig kan je deze huren en daar je eigen gedestilleerde drank in bewaren. Bijvoorbeeld: jenever, likeur of whisky. In de houten vaten zit een roestvrijstalen vat opdat de smaken van de verschillende dranken niet in het hout achterblijven. De kraantjes zijn afgesloten met kleine hangsloten.
Jopen Johannieter
Achterin het proeflokaal is een kleine zithoek. Naast de houten vaten staan twee kleine houten trappen om bij de bovenste vaten te kunnen. Verder is het gewoon staan. De uitbater Joop de Koning en het personeel zijn de vriendelijkheid zelve. Je voelt je meteen van harte welkom. Op de tap is onder andere Jopen en De Koninck. Of dit toeval is? Deze keer was ik speciaal gekomen voor de Jopen Johannieter. Had deze al gedronken in de brouwerij zelf. Niet wetende dat dit hun bokbier is. Ook La Chouffe bokbier was op de tap. Dan is de logische volgorde La Chouffe bokbier (6,5%) en Jopen Johanieter bokbier (9%).
De boswandeling