Vrijdagmiddag, even boodschappen doen bij Dirk supermarkt. Dan loop ik na afloop bijna altijd even bij Dirck III naar binnen. Je weet maar nooit. Ik vond een kasteel Rubus Framboise en een Gulpener IJSbock 2025. Van beide één meegenomen. De laatste gedronken. De Gulpener Brouwerij bestaat alweer meer dan 200 jaar. Voor 2030 willen ze fossielvrij zijn. IJsbock 2025 heeft een bruinrode kleur. Zoet aroma. Volle romige zoete smaak. Rustig in de mond. Om te eindigen met plakkende zoetheid. Met alc. 9% vol. een stevige bock. Blokjes brokkelkaas erbij. En waarom ook niet? Was weer smullen geblazen!
Kasteel Rubus Framboise
Vrijdagmiddag altijd om 16:00 uur klaar met werken.
Volledig fossielvrij te brouwen
Volgens Gulpener Bierbrouwerij is bier meer dan gerst, water en hop.

Blokjes brokkelkaas
IJsbock 2025 is donker bruinrood tegen wart aan. Heeft een volle beige schuimlaag die fier overeind bleef staan. Aroma’s van mout, karamel zoet en licht kruidig. Romige smaak en lekker zoet. Rustig in de mond, geen koolzuur prikkeling. Gevolgd door wat bitters. Zoete afdronk plakkend in de mond. Even wat bitters. Daarna weer een plakkende zoetheid.
“Heb je even? Mooi! Dit bier is gebrouwen van lokale Limburgse gerst en hop van boeren op fietsafstand. We kennen ze. Goed zelfs. Samen brouwen we buitengewoon lekker pils en speciaalbiertjes in ons spiffy. Duurzaam Brouwhuis. Impactvol en waanzinnig lekker. Go Limburg!"
Het wordt misschien saai, maar blijft lekker, blokjes brokkelkaas erbij. #smullengeblazen!
Gulpener Bierbrouwerij | 8e Generatie Bierbrouwerij | IJsbock 2025 | Biertypen: IJsbier | Biologisch | Lokale gerst en hop | Alc. 9% vol. | Fles 33 cl. | Drinktemperatuur 8-10º C | Ingrediënten: water, gerstemout, tarwemout en hop | Spijs: Pure chocolade, oude kaas, gegrilde groenten, eigen gemaakte friet en een nacht wandeling.

