BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Heffer

Café Heffer neemt een unieke plaats in tussen alle proeflokalen in Amsterdam. Daar zijn diverse redenen voor. Zo is er de historische locatie, de bijzonder vorm van het café – t-vorm, waardoor je via drie straten naar binnen kan – en dat er van het vat bijna alle bieren van brouwerij Lindeboom getapt worden. Genoeg redenen om minimaal één keer dit café te bezoeken.

Eten en drinken
Mijn vrouw had al gegeten, maar ik was toe aan een speciaal bier en een maaltijd. Vanaf de Bijenkorf is het logisch om via de Beursstraat richting station te lopen. Je komt dan automatisch langs Heffer. Het café bevindt zich aan het einde op de hoek. Hier bevindt zich ook het terras. Het was te druk op het terras. heffer_01Dus wij liepen door en kwamen om de hoek bij ingang nummer twee in de Oudebrugsteeg. Daar stond een bord in de deuropening waaruit bleek dat je hier ook kan eten. Dit verleidde mij om naar binnen te gaan en op de menukaart te kijken. Toen ik las dat er van de tap diverse bieren van brouwerij Lindeboom te krijgen zijn, waaronder de Gouverneur speciale 140, riep ik gehaast mijn vrouw naar binnen.

Bijzondere vorm
Het café is gevestigd in het voormalige Stadsaccijnshuis. Door de bijzondere t-vorm van het grootste café, in dit historische complex, kan je via drie verschillende straten naar binnen. Als derde straat de Warmoesstraat. Tevens is in het complex het Baantjermuseumcafé gevestigd. Wij namen plaats op een hoge lange houten bank die langs de hele muur liep, met daarvoor hoge rechthoekige houten tafels. Zo hadden wij mooi uitzicht over het grootste gedeelte van de t-vorm. Rechts van ons werd op een groot doek, omlijst door een goud gekleurde schilderijlijst, foto’s geprojecteerd van alle bieren van brouwerij Lindeboom.

Gouverneur speciale 140
De sfeer was ontspannen en gezellig. heffer_02Een blik op de menukaart deed mij besluiten om te vragen wat de daghap was. Duitse biefstuk met uien, frites, salade en een potje mayonaise. Vergezeld van een Gouverneur speciale 140 kon mijn avond niet meer stuk. De kaart toonde onder andere Kriek Boon (33cl fles), Gouverneur Trippel (33cl fles) die behoorlijk aan de prijs waren. Ook bij het afrekenen bleek dit het geval. De Gouverneur speciale 140 kostte meer dan zes euro per glas. Het bier was top, eten goed, de bediening beleefd en de sfeer was gezellig. Toch zonde van de stevige prijs voor het bier.