BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

OMER.

Een zwaar blond speciaalbier aanbevolen door een vriend uit het biergenootschap. Voor het eerst gedronken bij Bobbie Beer in Almere Stad. Eén van de vestigingen van De Beren eetcafés. Niet op de tap maar uit de fles. Een aantal weken later nogmaals twee flessen thuis gedronken. Een speciaalbier gebrouwen door brouwerij OMER. Vander Ghinste anno 1892.

Reclameomer_blond_01
Het was op een donderdagmiddag dat ik mijn tante met een bezoek ging verblijden. Ik wilde dit combineren met een bezoek aan Tap Zuid in Amsterdam. Een nieuw speciaalbier café in de Rivierenbuurt. Toen door mij noch niet bezocht. Het werd uiteindelijk een bezoek aan Strand Zuid (Amsterdam RAI) samen met een vriend van het biergenootschap. Daar twee speciaalbieren gedronken. Weet niet meer welke, maar één was een blond bier. Waarop de biervriend zei, “Dan moet je eens de OMER. Traditional Blond proberen, die is echt lekker”. Toen ik langs eetcafé Bobbie Beer in Almere Stad kwam zag ik, op de parasollen op het terras, reclame van OMER. Traditional Blond. Dit heb ik onthouden. Toen ik later met mijn vrouw weer eens in de stad was werd afgesloten met een drankje en een hapje bij Bobbie Beer.

Bobbie Beeromer_blond_04
Eetcafé Bobbie Beer is één van de weinige plekken in Almere Stad waar je gezellig kan drinken en eten. Het is onderdeel van de Beren eetcafés. De Beren eetcafés bestaat al meer dan dertig jaar. Het heeft vestigingen in de provincies: Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en Brabant. De vestiging in Almere Stad is gelegen vlakbij de Stadsschouwburg aan de Esplanade. Het terras, langs de hele voorkant, heeft prachtig uitzicht op het Weerwater. Een heerlijke plek voor in de zomer. Binnen is een grote hoge ruimte met in het midden een U-vormige bar. De ruimte is zo groot dat er altijd wel een tafel vrij is om te zitten. Het bevindt zich onder een groot flatgebouw. Het is daar prima vertoeven voor lunch, diner of een goed glas bier.

Zwaar blond
Helemaal achterin is een ruimte die een beetje afgesloten ligt. Daar kozen wij een tafel om aan plaats te nemen. Een blik op de kaart gaf aan dat het aanbod van de tap vrij standaard is. omer_blond_02Maar ik wist nog van de reclame, OMER. Traditional Blond, op de parasollen. Deze was er dus ook, maar op de fles. Ook dat is prima drinken. OMER. Traditioneel Blond is een bier gebrouwen door brouwerij OMER. Vander Ghinste anno 1892 te Bellegem in België. Een goud blond heldere kleur vulde het originele OMER. glas. Daar bovenop een grote witte schuimkraag vol met koolzuur bellen. Het originele OMER. glas is zo groot dat je één fles in één keer helemaal kan uitschenken. Een fruitig, licht zoet, aroma prikkelde mijn neus. De smaak is hetzelfde met een bittere ondertoon. Een tintelend koolzuur gevoel in de afdronk. Met 8% alcohol volume kan je dit gerust een zwaar blond speciaalbier noemen. De geitenkaas salade smaakte er uitstekend bij. Een paar weken later heb ik thuis nogmaals genoten van twee flessen OMER. Traditional Blond. Een terechte aanrader van de vriend uit het biergenootschap.