Er liggen nog een aantal flessen van Uiltje Brewing Company in de klimaatkoelkast. Waar onder BA Imperial Stout California Brandy van alc. 14,5% vol. Barrel Aged bieren zijn bieren die gerijpt zijn op houten vaten waar alcoholische dranken in hebben gezeten. Bijvoorbeeld: rum, whiskey, bourbon of wijn vaten. The Algortihm PT3 is een heerlijk alcohol verwarmend bier met een stroperige plakkende smaak. Om het helemaal compleet te maken had ik voor het betere tussendoor werk de beroemde Engelse blauwaderkaas Stilton erbij. Genoten!
Uiltje Brewing Co.
Ik heb nog steeds voorraad van het bierpakket dat ik op mijn verjaardag kreeg in de klimaatkoelkast liggen. Er komt geen einde aan. Waarvoor nog normaals dank ex-collega’s uit de tijd van het werken bij De Bank. OOk nog een aantal bieren van Uiltje Brewing Company. Op de markt in Almere Centrum bij Daalderkaas de beroemde Engelse blauwaderkaas Stilton gekocht. Daar mocht een mooi donker, zwaar, Barrel Aged bier bij om het weekend mooi af te sluiten. Vrijdag: Zwaar Geschut Quadrupel Brouwerij Brouwnös. Zaterdag: Grand Prestige Karmeliet Barley Wine uit het Proeftuinpakket van Hertog Jan. Zondag: BA Imperial Stout California Brandy Uiltje Brewing Company uit Haarlem. Het betreft een trilogie (Algorithm PT1, PT2 en PT3), helaas is dit dus de laatste uit de reeks. Maar het smaakte zeker naar meer.
Heerlijk uitgebreid smaakpallet
Barrel Aged bieren (ook wel afgekort als BA) is alweer jaren een begrip. Bieren die rijpen op houten vaten waar alcoholische dranken in hebben gerijpt. Bijvoorbeeld: rum, whiskey, bourbon of wijn vaten. Door het bier een tijd te laten rijpen op één van deze vaten, trekt de geur, smaak en alcohol in het bier. Waardoor je een alcoholisch verwarmend bier krijgt met soms toetsen van hout. Ik ben er een enorme liefhebber van. Heerlijk complexe smaken, donkere kleuren en lekker lang degusteren door het hoge alcohol volume en het uitgebreide smaakpallet. En bij Uiltje weten ze daar weg mee. Van de trilogie van Meneer De Uil bieren heb ik met veel genoegen de versie op cognac en bourbon al gedronken. De Speyside ligt nog op mij te wachten.
Stevig van alcohol 14,5% alcohol volume
Zoals te verwachten bij een Barrel Aged, is The Algorithm PT3, echt pikzwart van kleur. Er kwam geen licht doorheen. Donker beige licht bruine volle stevige schuimkraag. Plakkend aan het glas. Bij het uitschenken van de fles rook ik meteen de alcohol. Ook niet gek bij een Barrel Aged bier van alc. 14,5% vol. Neus erboven, gebrande tonen en tonnen van roodfruit. Stroperig plakkend van smaak. Alcoholisch verwarmend. Lekker complex. Vanille zoet en stevig bitter. Houd vooral de slok lang in de mond en wals een beetje, dan proef je alle smaken. Mooie stevig bittere afdronk onder begeleiding van een zoetje. Eindigend met espresso bitters. Dit alles bij elkaar vraagt om gedoseerd drinken en lang genieten. Voor het betere tussendoor werk de beroemde Engelse blauwaderkaas Stilton erbij. Het maakte het smaakpallet compleet!
Uiltje Brewing Company | Haarlem | The Algorithm PT3 | BA Imperial Stout California Brandy | Biertypen: Barrel Aged | Owlie Curie | Alc. 14,5% vol. | Fles 330 ml. | Drinktemperatuur 12-15º C | Bier: water, gerstemout, suiker, hop, gist.