Site pictogram biercolumns

Babi & Pangang

Brouwerij de Molen is vooral bekend van de opvallende namen. Sinds 2019 volledig in handen van Swinckels Family Brewers. Contrast. Tegenstelling. Polarisatie. Dit zijn de sleutelwoorden van de brouwerij. Bij Babi & Pangang is dat goed gelukt. Er is letterlijk babi pangang aan het bier toegevoegd. Wat leidt tot de meest verrassende smaak combinaties. Dit is het tweede bier uit mijn verjaardagscadeau. Ik kan dit bier in één woord samenvatten: apart!
Babi & Pangang - Brouwerij De Molen

(Geroosterd) varkensvlees

Het tweede bier dat ik koos uit het bierpakket dat ik voor mijn verjaardag cadeau had gekregen was Babi & Pangang van brouwerij De Molen. Een verrassende naam maar ook een verrassend bier. Wel een toepasselijk bier. Mijn vrouw komt namelijk uit Indonesië. Banyuwangi Oost-Java. In Indonesië en Maleisië geschreven als babi panggang. Het is de naam voor verschillende gerechten uit het Verre Oosten gemaakt van (geroosterd) varkensvlees. Schijnbaar worden onverenigbare werelden op magische wijze met elkaar verenigd. Dat is wat de brouwerij doet. Omdat contrast je geest verruimt. Het voed je nieuwsgierigheid en leidt tot de meest verrassende smaakcombinaties. Typisch iets voor brouwerij De Molen.

Swinckels Family Brewers

Brouwerij De Molen uit Bodegraven is vooral bekend van de opvallende namen. Hel & Verdoemenis. Fruit & Kruid. Bommen & Granaten. Pinda & Hagel. Duits & Druif. Pruim & Wijn. Stoof & Peer. Om zomaar een aantal te benoemen. In 2016 nam Swinckels Family Brewers (SFB) een belang van 35 procent in brouwerij De Molen. In 2019 kocht SFB de resterende 65 procent. Brouwerij De Molen maakt gebruik van de technische expertise en de distributiekanalen van SFB. Contrast. Tegenstellingen. Polarisatie. Dit zijn de sleutelwoorden van de brouwerij. Ze kijken altijd naar bijzondere combinaties. Het gaat over ingrediënten. Om de eerste slok, die prikkel, die nieuwe wereld die opent. Bij Babi & Pangang is dat wel extreem doorgevoerd.

In één woord samenvatten: apart!

In dit bier is namelijk letterlijk babi pangang toegevoegd. Bier ingrediënten: water, gerstemout, babi pangang, hop en gist. En dat rook en proefde ik. De geur van babi pangang, kruiden en licht zoet. De smaak van babi pangang en kruidig, bitter, vol, romig en tot slot zoet. Zelfs een beetje pittig. De afdronk zoals het hoort bij een Barley Wine, zoet. Alcohol. 11,5% volume, dus dit bier komt wel binnen. Ik ben een liefhebber van Indonesische eten. Hoe kan dat ook anders, ik ben getrouwd met een Indonesische vrouw. Dat wil nog niet zeggen als je Indonesisch eten in bier stopt het nog steeds lekker is. Ik kan dit bier van Brouwerij De Molen in één woord samenvatten: apart!

Mobiele versie afsluiten