BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Gouverneur Blonde

Mijn enthousiasme voor de Lindeboom bieren na het drinken van de Gouverneur Speciaal 140 en een bezoek aan Café Heffer (alleen bieren van Lindeboom op de tap) is alleen maar groter geworden na het drinken van de de Gouverneur Blonde. De passie voor brouwen proef je in de bieren van Brouwerij Lindeboom.

gourverneur_blonde_01Goed doordrinkbaar
Zoals reeds beschreven in de column Gouverneur Speciale 140, had ik de Gouverneur bieren, behorende tot de Lindeboom brouwerij, gekocht bij de Mitra in een geschenk verpakking inclusief het Gourverneur glas. De Blonde en de Brune waren nog niet gedegusteerd. Ik was toe aan een eenvoudig speciaalbier en koos voor de Gouverneur Blonde. Het Gouverneur bokaal glas is niet al te groot, je kan het met één fles van 33 cl. twee keer vullen. Bij het inschenken ontstond een goud blonde kleur. Een hoparoma met fruitige zoete tonen prikkelde mijn neus. Fris fruitig van smaak met een elegante bittere afdronk. Met 6,5% alcohol volume een goed doordrinkbaar speciaalbier. Het bier is met passie gebrouwen uit water, gerstmout, hop en gist.

Subtiel hoparoma
Gouverneur brengt vier generaties brouwkunst tot leven. Proef de smaak van toen in dit bier van nu. Gouverneur Blonde is een donkerblond bier met een volle zachte smaak en een subtiel hoparoma. Op een schenktemperatuur van 8 graden komt de smaak van dit bier het beste tot zijn recht. De brouwers brouwen met zuiver natuurlijke grondstoffen. Op een koele en donkere plaats bewaren. Dit levende bier gist na op de fles. Limburgse brouwtraditie sinds 1870. Zo staat allemaal te lezen op de fles. Lindeboom is nog een volledig zelfstandige familiebrouwerij. De brouwerij is gevestigd in Limburgse dorp Neer. gourverneur_blonde_02Willem Geenen richtte een kleine brouwerij op, naaste een oude Linde die geplant was door een van de voorvaderen Geenen.

Café Heffer
Cervisia Natura Protecta staat op het halsetiket van elke fles Gouverneur geschreven: bier beschermd door de natuur. En dat proef je. Ook de Gourverneur Blonde is net als de Gouverneur Speciale 140 een bier om op voorraad te hebben. Het is genieten, het maakt je vrolijk en het drinkt makkelijk weg. Nog beter, dan thuis uit de fles, breng een bezoek aan café Heffer te Amsterdam waar ze alle bieren van brouwerij Lindeboom van de tap hebben. Aan de prijzige kant, maar toch absoluut een bezoek waard vanwege de ambiance en de overheerlijke bieren van de Lindeboom brouwerij, waaronder de Gouverneur bieren. In combinatie met een eenvoudige maaltijd, geniet je van een heerlijke avond uit.