BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Gouverneur speciale 140

Het wordt misschien eentonig, maar ook dit speciaalbier heb ik gekocht bij de Mitra. Mitra is mijn hofleverancier voor speciaalbier. Regelmatig heeft de Mitra een mooie aanbieding en die kan ik dan niet laten staan. Deze keer Gouverneur bestaande uit drie flessen, Blond, Brune en Speciale 140 met een glas erbij.

Lindeboomgouverneur_speciale_140_01
De Gouverneur bieren (Blond, Brune, Tripel, Speciale 140 en Dubbelbock) behoren tot de Lindeboom Brouwerij. Het is een Nederlandse bierbrouwerij in het Limburgse dorp Neer. Dit dorp ligt in de driehoek; Venlo, Roermond en Weert. De brouwerij is opgericht door Willem Geenen in 1870. Bij besluit van het Hertogdom Limburg van 10 juni 1870 kreeg hij toestemming zijn brouwerij te starten. De enige voorwaarden die werd gesteld, was dat hij binnen vijf maanden moest beginnen. Willem kon dus meteen aan de slag.

Cervisia Natura Protecta
Gouverneur brengt vier generaties brouwkunst tot leven. Proef de smaak van toen in dit bier van nu. Gouverneur speciale 140 is een vlot drinkbaar fris blond met een fruitige smaak en een subtiel hopkarakter. Op een schenktemperatuur van acht graden komt de smaak van dit bier het beste tot zijn recht. De brouwers brouwen Gouverneur met zuiver natuurlijke grondstoffen. Dit levende bier gist na op de fles. Met passie gebrouwen uit water, gerstemout, hop en gist. Op een koele en donkere plaats bewaren. Limburgse brouwtraditie sinds 1870. Cervisia Natura Protecta – ofwel beschermd door de natuur – staat er op elke fles.

Aanbieding
De Mitra folder stond vol met aanbiedingen. Dit deed mij verleiden om de speciale aanbieding van Gouverneur bier aan te schaffen. Mooi verpakt in een kartonnen doos bestaande uit drie flessen, de Blond, de Brune en de Speciale 140 inlusief één Gouverneur glas. Het karton, waarop de beschrijving staat van de drie bieren, heb ik bewaard ter informatie. Voor de aankoop van deze aanbieding, wist ik nog niet dat deze bieren tot de Lindeboom brouwerij behoren. Gouverneur bieren zijn bovengistende bieren met nagisting op de fles.gouverneur_speciale_140_02

Mooi rustig bier
Speciale 140 is een goudblond helder bier. Door het bovengistend karakter wordt bij het uitschenken van het laatste restje bier uit de fles de kleur enigszins troebel. Het heeft een heerlijke zoet en fruitige geur. De smaak is fris, fruitig en licht zoet met een mooie bittere afdronk. Het heeft een volle heldere witte schuimkraag. Met een alcohol volume van 5,5 procent een prima doordrinkbaar bier. Een mooi evenwichtig speciaalbier. Handig om van dit speciaalbier een voorraad in huis te hebben.