Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

Grimbergen Tripel

Het was in een Tapas restaurant te Utrecht waar ik de Grimbergen Tripel dronk. Ik was blij verrast door het mooi glas en het heerlijke bier. Deze moest zo snel mogelijk worden aangeschaft. Werd een geschenkverpakking bij Mitra Almere buiten inclusief glas. Grimbergen Abdijbrouwerij bestaat al sinds 1128. De tripel is helder goudblond van kleur. Kruidig aroma. Pittig bitterzoete smaak. Bruisend in de mond. En ook een pittig bittere afdronk. Flevogenot en Hollandse Blauwaderkaas van de geit van Daalderkaas. Mooi glas en een heerlijk bier. Het plaatje klopt!

Grimbergen Tripel | Grimbergen Abdijbrouwerij

Slapen inclusief ontbijt in een NH Hotel.

Grimbergen Tripel | Grimbergen AbdijbrouwerijHet was weer eens tijd om onze kennissen in Tilburg te bezoeken. Traditie is dan om in een NH Hotel te overnachten. Van duur tot duur ben je toch al gauw 2,5 uur onderweg. Dan hebben we ook nog het voordeel dat mijn vrouw bij Grand Krasnapolsky werkt en we goedkoop kunnen slapen inclusief ontbijt in een NH Hotel. Zogezegd zo gedaan. Na afloop van ons bezoek aan de kennissen gingen we naar Utrecht. Daar overnachten vlakbij Utrecht Centraal. Maar eerst een hapje eten. We kozen voor Tapas restaurant aan de Oude Gracht, in één van de werfkelders onder de openbare weg. De taps smaakte uitstekend, en ook het bier was heerlijk. Eerste een I.P.A. van brouwerij ’T IJ en daarna de Grimbergen Tripel. Of nog niet gedronken of te lang geleden, maar deze Tripel verraste mij heel aangenaam. Meteen opzoek naar deze Tripel en glas. Vond uiteindelijk een geschenkverpakking inclusief glas bij mijn vrienden van Mitra Almere buiten.

Grimbergen Tripel | Grimbergen AbdijbrouwerijBrouwtradities uit de boeken van de Abdij bibliotheek

De nieuwe Grimbergen Abdijbrouwerij is een ultramodern innovatiecentrum geworden. De brouwerij combineert de brouwtradities uit de boeken van de Abdijbibliotheek en nieuwe innovatieve technieken om uitzonderlijke bieren te brouwen. En niet alleen de Blond, Dubbel en Tripel. Maar ook: Blanche, Hop Karakter, Rouge, Winter, Astrum Pale Ale, Ignis Quadrupel en Magnum Opus Brut. Sinds 1128 is de Grimbergen Abdij drie keer verwoest door vuur tijdens oorlogen en elke keer weer opgebouwd door de monniken. Tegenwoordig ontmoeten traditie en moderne technieken elkaar. Ze brengen brouwen terug naar waar het allemaal begon, na meer dan 200 jaar, nieuwe bieren binnen de abdijmuren. In het Fenishof heb je niet alleen kwaliteitsvolle culinaire ervaring, maar ook drie limited Grimbergen bieren die in huis gebrouwen worden: Grimbergen Ignis Quadrupel, Grimbergen Magnum Opus Brut en Grimbergen Astrum Pal Ale.

Grimbergen Tripel | Grimbergen AbdijbrouwerijHet plaatje klopt!

Grimbergen Tripel is een klassieke Tripel en zijn geen kruiden en/of specerijen aan toegevoegd. Wel glucosestroop, om het product zachter te maken, volume te geven en tegen kristalliseren van suiker en hopextract, dit is hop gereduceerd tot een soort hopsiroop, bevat alle stoffen van hop, behalve het aroma. Deze Tripel heeft een prachtige heldere goudblonde kleur. Met daarbovenop een heldere stevige witte schuimlaag. In het midden van de vloeistof een column met kleine koolzuurbellen. Een mooi fris, kruidig en zoet aroma. De smaak is pittig bitterzoet. Goed in balans. Als je de slok stilhoudt geeft het een bruisend mondgevoel. Pittig bittere afdronk, gevold door een zoetheid. Licht plakken en de bitterheid gaat nog even door. Fles info: “De typische pittige Tripel-smaak ontstaat door de subtiele mengeling van zachte en bittere hopsoorten.” Flevogenot en Hollandse Blauwaderkaas van de geit, van Daalderkaas, om het genot compleet te maken. Mooi glas en heerlijk bier. Het plaatje klopt!

Grimbergen | Abdij opgericht in 1128 | Tripel | Rijk & kruidig | Fles 30 cl. | Alc. 8,5% vol. | Drinktemperatuur 6-10º C | Ingrediënten: water, gerstemout, glucosestroop, hopextract en hop

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Grimbergen Tripel”