Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

Gulpener WinterVrund

Het winter speciaal bier van Gulpener. Ook deze thuis van de fles gedronken en cadeau gehad van een collega. Prima bier voor tijdens de koude donkere winterdagen. Zoals op de fles staat: Op de toekomst.

gulpener_wintervrund_01Mijn beleving
De volgorde die ik altijd aanhoud is eerst foto’s nemen met de fles dicht en glas leeg. Daarna uitschenken en weer een foto nemen van de fles met vol glas. Dan ruiken en tenslotte proeven door een slok in je mond te laten rondwalsen. En vergeet niet op de afdronk te letten. Ruik en proef een tijdje later nogmaals grondig, omdat het bier op temperatuur is gekomen en er weer nieuwe geuren en smaken vrij geeft. Kleur: roodbruin, amber. Geur: Zoet, hoppig en een beetje kruidig. Smaak: volle smaak, kruidig, zoet en licht bittere en zoete afdronk.

Drie P’s
Duurzaamheid betekent letterlijk: het continueren op de lange termijn zonder schade aan mens en milieu te veroorzaken en/of te vergroten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ondernemen waarbij rekening gehouden wordt met drie onderdelen: people, planet en profit. Er wordt gelet op het milieu en de duurzaamheid van de producten/diensten en op het sociale aspect van het ondernemen. Dit heeft betrekking op werknemers, bevolking, klanten en de maatschappij. Daarnaast moet er in een succesvolle onderneming winst gemaakt woorden. Maar wel zonder de people en de planet te overbelasten.

Bij people, planet, profit denkt u waarschijnlijk niet meteen aan ons smaakvolle bier. Toch draait het bij ons om deze drie P’s. Als brouwerij streven we in plaats van puur winstcreatie naar waardecreatie. Waarde voor zowel de mens en milieu als waarde in financiële zin. We koesteren hiermee onze mensen; onze medewerkers en de boeren die voor ons telen, maar ook onze aandeelhouders, de afnemers en de consumenten.

Wat staat er op de fles?
Relevante informatie neem ik over van de fles en deze is vaak uitgebreid en interessant.gulpener_wintervrund_02
Kleur: Roodbruine kleur met diepe kleurintensiteit. Compacte stabiele schuimkraag met een heldere roodbruine getinte mousse structuur.
Geur: Brede geuraanzet van specerijen, kruidnagel, pepernoten en kersen.
Smaak: Moutsmaak met brede warme tonen van fijne kruiden en milde cacaotonen, subtiele smaakaanzet van hoptonen met een rijke karamelbeleving. Lange afdronk met geconcentreerde hopbeleving.
Ingrediënten: water, gerstemout, hop, jeneverbes en zoethout. Fles van 30 cl. Met een stevig alcohol volume van 8,5%. Schenktemperatuur 10-12 graden celcius.
Gulpener WinterVrund is e
en heerlijk bier om van te genieten bij een stukje kaas met toast of andere hapjes.