Vier weken vakantie in Indonesia. Bali - Kampung - Bali. Dan is Bintang pils de standaard. Per toeval ander bier gevonden. Onder andere de Kura Kura I.P.A., gebrouwen door Kura Kura Beer en 100% Balinees-eigen. Voornamelijk fruitige geuren en smaak met een licht bittere ondertoon. Ze hebben de tijd genomen om de beste ingrediënten te vinden. Een uitstekend bier bij temperaturen rond de 32 graden celcius.
Kura Kura
Begon met een droom
Kura Kura (schildpad) is trots 100% Balinees-eigen. Putu & Kadek Wiranatha zijn, het vader-zoon duo, meesterbrein achter dit merk. Kura Kura Beer is gelegen in centraal Bali. Je kan een informatieve tour doen door de brouwerij en alles leren over het Kura Kura craft beer proces tegelijk met veel proeven van de Iland Ale & Lager elke vrijdag met hun meester brouwer Gary. Kura Kura begon met een droom, en de droom was simpel. Verse seizoenbieren brengen naar Bali en het bier brouwen op het eiland. Ze hebben de tijd genomen om de beste kwaliteit ingrediënten te vinden. Ze brouwen vier type bieren: Easy Ale, I.P.A., Island Ale en Iland lager.
Ambachtelijk gemaakt
Deze Inda Pale Ale van Kura Kura heeft een troebel geelblonde kleur met daarboven op een witte snel verdwenen schuimlaag. Voornamelijk fruitig van geur. Ik rook het al toen ik de foto’s aan het nemen was. Ook de smaak is hoofdzakelijk fruitig, met een licht bittere ondertoon. Bij het tweede blik (wel 12 dagen in de koelkast gelen) duidelijk meer bitterheid. Drinkt verraderlijk makkelijk. Maar toch, bij panas sekali (heel warm) in de kampung en 7,1% alc. vol. is langzaam genieten toch beter. Het eindigt met een korte droge licht bittere afdronk. Een uitstekend bier bij temperaturen van rond de 32 ºC. “Deze IPA zit bomvol smaak. Fruitige aroma’s geven een hoppige toets boven op een uitgebalanceerde moutige body – met een bittere afdronk.” Ambachtelijk gebrouwen met de standaard ingrediënten: water, mout, hop en gist.
Kura Kura Beer | Made in Bali | I.P.A. | Blik 33 cl. | 7,1% Alc. Vol. | Bewaar temperatuur 7 ºC | Ingrediënten: water, mout, hop en gist