BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Kura Kura I.P.A.

Vier weken vakantie in Indonesia. Bali - Kampung - Bali. Dan is Bintang pils de standaard. Per toeval ander bier gevonden. Onder andere de Kura Kura I.P.A., gebrouwen door Kura Kura Beer en 100% Balinees-eigen. Voornamelijk fruitige geuren en smaak met een licht bittere ondertoon. Ze hebben de tijd genomen om de beste ingrediënten te vinden. Een uitstekend bier bij temperaturen rond de 32 graden celcius.

Kura Kura I.P.A. | Kura Kura Beer Bali

Kura Kura

Kura Kura I.P.A. | Kura Kura Beer BaliVier weken Indenesia (Indonesië), Bali – Kampung (dorp) - Bali. Ik dacht dat wordt alleen Bintang (ster) pils drinken. Waren het niet dat ik achter op de brommer langs een winkel reed waar Beer Temple op stond. Een walhalla van bier dacht ik. Maar dat viel enorm tegen. Een aantal koelkasten met glazen deuren, waarin Duitse, Engelse en lokaal bier uit Bali stonden. Toch nog wat lekkers voor de kampung in Banyuwangi Oost-Java kunnen kopen. Twee blikken Kura Kura I.P.A. made in Bali, één blik Guinness Smooth Stout en één fles König Ludwig Weissbier. We hadden op Schiphol nog een halve kilo Old Amsterdam gekocht. Dat werd dus, net zoals in Nederland, bier drinken met blokjes kaas erbij.

Begon met een droomKura Kura I.P.A. | Kura Kura Beer BaliKura Kura I.P.A. | Kura Kura Beer Bali

Kura Kura (schildpad) is trots 100% Balinees-eigen. Putu & Kadek Wiranatha zijn, het vader-zoon duo, meesterbrein achter dit merk. Kura Kura Beer is gelegen in centraal Bali. Je kan een informatieve tour doen door de brouwerij en alles leren over het Kura Kura craft beer proces tegelijk met veel proeven van de Iland Ale & Lager elke vrijdag met hun meester brouwer Gary. Kura Kura begon met een droom, en de droom was simpel.  Verse seizoenbieren brengen naar Bali en het bier brouwen op het eiland. Ze hebben de tijd genomen om de beste kwaliteit ingrediënten te vinden. Ze brouwen vier type bieren: Easy Ale, I.P.A., Island Ale en Iland lager.

Kura Kura I.P.A. | Kura Kura Beer BaliAmbachtelijk gemaakt

Deze Inda Pale Ale van Kura Kura heeft een troebel geelblonde kleur met daarboven op een witte snel verdwenen schuimlaag. Voornamelijk fruitig van geur. Ik rook het al toen ik de foto’s aan het nemen was. Ook de smaak is hoofdzakelijk fruitig, met een licht bittere ondertoon. Bij het tweede blik (wel 12 dagen in de koelkast gelen) duidelijk meer bitterheid. Drinkt verraderlijk makkelijk. Maar toch, bij panas sekali (heel warm) in de kampung en 7,1% alc. vol. is langzaam genieten toch beter. Het eindigt met een korte droge licht bittere afdronk. Een uitstekend bier bij temperaturen van rond de 32 ºC. “Deze IPA zit bomvol smaak. Fruitige aroma’s geven een hoppige toets boven op een uitgebalanceerde moutige body – met een bittere afdronk.” Ambachtelijk gebrouwen met de standaard ingrediënten: water, mout, hop en gist.

Kura Kura Beer | Made in Bali | I.P.A. | Blik 33 cl. | 7,1% Alc. Vol. | Bewaar temperatuur 7 ºC | Ingrediënten: water, mout, hop en gist

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Kura Kura I.P.A.”