BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Munich Easy

Meteen maar een speciaalbier geprobeerd van mijn inkopen bij Bert’s Bierhuis in Utrecht (Twijnstraat 41). Brouwerij Crew Republic. Voor mij een nog onbekende brouwerij. Munich Easy, een zomerbier. Handgemaakt bier uit München. Makkelijk drinkbaar met 4,9% alcohol volume.

munich_easy_02FC Bayern
München is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren. Het ligt in het zuiden van Duitsland. Wat inwoners aantal betreft de derde stad van Duitsland. München is onder andere bekend van de voetbalclub FC Bayern München, de Olympische Zomerspelen van 1972, het Oktoberfest (het grootste bierevenement ter wereld, dat in september plaats vindt). Ook van de vele brouwerijen: Augustiner Brauerei, Weisses Bräuhaus, Forschungsbrauerei, Löwenbräu, Augustiner Bräu, The Duke Destillerie, Mini-Hofbräuhaus, Erdinger Weissbrau, Max-Emanuel-Brauerei, Spaten-Franziskaner-Bräu en sinds 2011 Crew Republic Brewery. De stad werd in 1158 opgericht door Hertog Hendrik de Leeuw. Het fungeerde als handelspost naar het zuiden door het bouwen van een brug over de Tsa. München Residenz, is het grote stadsplein dat centraal gelegen is aan de rand van het winkelgebied. Frauenkirche, de grootste kerk in München. Englische Garten, werelds grootste stadspark. En nog veel meer, musea, biergarten en een paleis.

munich_easy_03Crew Republic
Per toeval bij Bert’s Bierhuis (Twijnstraat 41) in Utrecht terecht gekomen. Daar een zestal voor mij onbekende speciaalbieren aangeschaft. Drie daarvan (Munich Easy, Drunken Sailor, Foundation 11) zijn van de Crew Republic Brewery opgericht in 2011. Deze brouwerij staat voor eerlijke, Craft-brewed Beers, met bijzondere smaken. Zij zoeken constant naar de beste hopvariëteiten in de wereld en creëren nieuwe recepten. De flessen trekken meteen de aandacht door de grote letters Crew op het etiket en de verschillende kleuren. Zowel de uitstraling als de smaak van het speciaalbier zijn in evenwicht. Tien verschillende bieren worden er gebrouwen. In 2011 hingen Mario en Timm hun pakken aan de wilgen en vervulde met de startup, “Crew Ale Werkstadt”, een mannendroom: bierbrouwen – geen helder, zoals gebruikelijk in München, maar speciaal een Ale, een India Pale Ale kort IPA. Craft Beer; zoals men die in de USA kent, midden in München.

munich_easy_01Munich Easy
Grillen aan de Tsar, relaxen op Gärtnerplatz, zon tanken in Englische Gärten! Zo is de zomer in München en Munich. Makkelijk is het bier erbij! Compromisloos, koppig en verfrissend. Hun bekentenis aan het mooiste jaargetijde in de mooiste stad van de wereld! Munich Easy is een zomer bier. Handgemaakt in München.
Zicht: licht koper goud en licht troebel met een witte schuimkraag.munich_easy_04
Aroma: mout en zoet (delicate tonen van honing).
Smaak: licht zoet, vlak en prikkelend.
Afdronk: vlak en licht prikkelend, in de verte licht bitter, korte afdronk.
Ingrediënten: water, gerstemout, gist, hop (Tradition, Citra, Cascade, Comet, Amarillo) en mout (Pilsner mout, Münchner mout, Karamelmout).
Natuurlijk gebrouwen volgens het Duitse Rheinheitsgebot. Veelbelovend voor de andere twee Crew Republic speciaalbieren die ik nog heb staan.