BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

T Drinks

Er zijn veel bier speciaalzaken in Nederland. Zo ook in Tilburg. T Drinks, speciaalzaak voor whisky, wijn en bier. Deze slijterij is gevestigd in de Heuvelring 315 in he centrum van Tilburg, vlakbij de Heuvelstraat en de Juliana van Stolbergstraat waar de bekende muziekwinkel van de familie Rossmeisl was gevestigd.

t_drinks_03Bier
Slijterij T Drinks is een speciaalzaak met een ruim aanbod van whisky, wijn en bier. En voor bier moet je daar zeker zijn. Honderden bieren uit verschillende windstreken. Teven brouwen zij ook zelf bier. Waar onder een reeks bieren onder de naam Willem. Vernoemd naar koning Willem II die op 17 maart 1849 is gestorven in Tilburg. Ik was al één keer eerder bij T Drinks geweest en wist toen al hier kom ik zeker terug. Het helpt natuurlijk ook als kennissen om de hoek wonen in de Juliana van Stolbergstraat boven de voormalige muziekwinkel van de familie Rossmeisl. Het is dus niet zo raar dat deze kennis de achternaam Rossmeisl draagt. De familie woonde vroeger boven de winkel.

Foto’s
t_drinks_01
T Drinks is verhuist van het winkelcentrum Heuvelpoort naar de buitenkant. Dag mag de pret niet drukken. De slijterij wordt nog steeds veelvuldig bezocht door bierliefhebbers. De inrichting is netjes, strak en overzichtelijk. Bierwand, whisky hoek en een wijn gedeelte. Jaarlijks organiseren zij ook het Tilburgs Bierfestival in Tilburg, waar brouwers uit binnen- en buitenland komen. Met de kennis samen naar T Drinks gelopen. Buiten eerst een foto genomen met mijn DSLR camera, die ik her special voor had meegenomen. Een gepassioneerd fotograaf heeft altijd zijn camera bij zich. Waarop de eigenares tegen mij zei: “Wat bent u aan het doen meneer?” Waarop ik uitlegde dat ik een bierliefhebber ben en daar columns over schrijf en altijd zelf de foto’s neem. Na vragen mocht ik ook nog een foto van de bierwand maken.t_drinks_04

Tilburgse gezelligheid
De eigenares gaf mij een rondleiding langs de bieren. Nederlandse bieren, Belgische bieren en een aparte kast met overige bieren. Waaronder: Noorwegen, Denemarken, Oostenrijk, Spanje en Amerika. Ook werd er nog een mooi verhaal verteld over een Libanees bier, dat door de bierkenners als zeer goed wordt omschreven. Nieuwsgierig naar hun eigen gebrouwen bier, één Willems Winter en Torens Tweeling gekocht. En ook nog, vier Libanese Pale Ale en een 75 cl. fles Delirium Nocturnum voor een collega die veertig jaar is geworden, aangeschaft. Een geslaagd bezoek aan deze speciaalzaak voor whisky, wijn en bier met Tilburgse gezelligheid.