Site pictogram biercolumns

Tripel LeFort

Brouwerij Omer Vander Ghinste is vooral bekend geworden door de Omar. Traditional Blond. Maar de Tripel LeFort is ook één van hun meesterwerken. Dit bier is zelfs één keer verkozen tot beste Tripel van de wereld. Volle evenwichtige smaak. Mooi etiket op de fles en mooi bijbehorend glas. Een brouwerij met een rijke historie. De vijfde generatie Omer staat alweer klaar om het (roer)stokje over te nemen.

Tripel LeFort - Brouwerij Omer Vnader Ghinste

Twee flessen Tripel LeFort

Als ik naar de supermarkt ga, en dan voornamelijk bij de Albert Heijn, Deen of de Jumbo, kijk ik altijd of ik nog een mooi bier mee kan nemen. Zelden kom ik met lege handen thuis. De Tripel LeFort had ik al één keer eerder van de fles gedronken.. En toen zei ik al diverse keren tegen mijn vrouw: “Wat is dit een verdomd lekker bier". De laatste keer dat ik bij de Albert Heijn was kon het niet anders dan dat ik twee flessen Tripel LeFort mee nam, om thuis heerlijk te degusteren en een mooie biercolumn over te schrijven. Een bier dat twee keer een gouden medaille heeft gewonnen, World Beer Cup in de USA en World Beer Award in de UK waar het verkozen werd tot beste tripel van de wereld in 2018, verdient namelijk een mooi verhaal.

Generatie op generatie Omer genoemd

Brouwerij Omer Vander Ghinste bestaat al sinds 1892. Omer Vander Ghinste was zo slim om reclame voor zijn bieren te maken door het opschrift 'Bieren Omer Vander Ghinste' aan te brengen in de brandglasramen van de Cafégevels. Om niet steeds de dure glasramen te hoeven vervangen worden de zonen generatie op generatie Omer genoemd. De vijfde generatie Omer staat al klaar om het (roer)stokje over te nemen. Omer. Traditional Blond wordt geïntroduceerd eind 2008 en heeft afgelopen jaren drie keer goud gewonnen. In 2013 lanceerde de brouwerij een zwaar bruin degustatie bier van 10%, LeFort. Een eerbetoon aan de oprichter van Brasserie LeFort, Felix Verscheure. In 2016 wordt een tweede bier toegevoegd aan het Brasserie LeFort-gamma: Tripel LeFort. Verder heeft de brouwer onder andere nog een drietal Kriek Max bieren. Dit om te voldoen aan de stijgende vraag naar kriekbieren begin jaren 2000.

Degusteer Tripel LeFort

Al diverse keren eerder beschreven in mijn biercolumns, zijn er bieren waar ik direct blij van wordt. Tripel LeFort is zo'n bier. Alles klopt aan dit bier. Mooi etiket op de fles, prachtig bijbehorend glas, zicht perfect, geur in balans, smaak vol en evenwichtig en een korte droge afdronk. Een krachtig (8,8% alc. vol.) helder blond bier, met een kruidige geur. Een sneeuw witte volle schuimkraag. Het is een meergranenbier dat gebrouwen is volgens een authentiek recept. Ook dit bier moet je koel, donker en rechtop bewaren. Er vindt namelijk hergisting op de fles plaats. Hoe verleidelijk het ook is om na de korte droge afdronk met een vleugje bitter meteen weer een slok te nemen, raad ik aan dit bier echt te proeven zodat je net meer meekrijgt van de perfecte smaakbalans. Met een mooi wordt, degusteer Tripel LeFort.

Mobiele versie afsluiten