Met mijn tante een gokje wagen in de gokhal (Jack’s Casino). Met mijn vrouw lekker eten en speciaalbier (Texels Tripel) drinken op een terras met prachtig uitzicht. Dit allemaal in Amsterdam op een zonovergoten dag. Genoeg ingrediënten voor een geslaagde dag.
Jack’s Casino
Voor mijn tante haar wekelijkse uitstapje. Afhankelijk van de goedgezindheid van de fruitautomaten soms twee keer per week. Woensdag en zondag. Had al langer belooft om samen een keer te gaan gokken. Nu was het dan eindelijk zover. Op een woensdag. Een zonovergoten dag. Dat beloofde veel goeds. We hadden afgesproken bij Jack’s Casino schuin tegenover jazz café Alto in de Korte Leidsedwarsstraat te Amsterdam. Een trap naar beneden bracht mij in een ruimte zonder daglicht. De grote hoeveelheid aanwezige fruitautomaten zorgde voor een bonte verzameling aan verlichting. De sfeer was rustig en gemoedelijk. Het was even zoeken, maar toen had ik tante gevonden. Regelmatig kwam het personeel langs om te vragen of we wat wilden drinken. Later ook met belegde sandwiches voor de lunch. De punten op de gokautomaat gingen omhoog en omlaag. Uiteindelijk met een klein verlies de gokhal verlaten. De gratis koffie en sandwiches verzachtten enigszins het verlies. Tante netjes naar de tram gebracht. Daarna richting de Dam gelopen om mijn vrouw te ontmoeten.
Venetië
Het idee was om naar de Nieuw Markt te gaan en daar wat te eten en speciaalbier te drinken. Halverwege besloten we richting brouwerij de Prael te lopen en op het terras van de Haven van Texel plaats te nemen. Dit eetcafé is gevestigd aan de Sint Olofssteeg 11 in Amsterdam. Het terras is gelegen in de bocht van de Sint Olofssteeg met prachtig zicht op de Oudezijds Voorburgwal, de Oudezijds Achterburgwal en de voormalige pakhuizen langs het water die nu voornamelijk dienst doen als woonhuizen. De zon scheen volop en het terras, de straat en de grachten waren gezellig druk. Dit alles gaf ons het gevoel alsof we in Venetië waren. Zoals de naam van het eetcafé al doet vermoeden, diverse speciaalbieren van de Texelse Bierbrouwerij op de tap. Met vijf verschillende Texelse bieren van het vat kan je je eigen proefplankje samenstellen. Drie of vier verschillende bieren. Rondje van Texel. Het menu varieert van Franse kaas uit de oven, via hamburger of saté tot en met Texels lamsschenkel. Voor elk wat wils. En met het juiste Texels speciaalbier erbij is dat volop genieten.
Texel Tripel
De hoofdingang bevindt zich in de zijsteeg, bijna gelijkvloers. Vanaf het terras dien je via een trap het eetcafé te betreden. Dit toont het hoogteverschil van de straat naar de gracht aan. Zodra je binnenkomt voelt de sfeer meteen goed. Links bevindt zich de bar. De rest van de ruimte is gevuld met tafels en stoelen. Ook één etage hoger kan je zitten. Vanwege het mooie weer zaten wij natuurlijk buiten. Franse kaas uit de oven had ik besteld en voor mijn vrouw een gemengde salade. Als begeleider koos ik voor de Texel Tripel. Goud blond ligt troebel. Mout en fruitig boeket. Fruitig, romig en ligt bittere ondertoon met een korte ligt bittere afdronk. Het smaakte goed. Zo ook de tweede Texel Tripel. Als het weer wat minder gunstig is, maar eens binnen aan de bar een paar speciaalbieren van de Texelse Bierbouwerij van de tap drinken. Het zag er heel gezellig uit in de Haven van Texel.