BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Hert Bier Speciaal Leven

Hert Bier. Ik kende het nog niet. De strakke mooie uitstraling trok meteen de aandacht. Het zelfde geldt voor de website van Hert Bier, mooi vorm gegeven en overzichtelijk. En ook voor het eerste bier dat ik dronk van De Puttense Brouwerij, Hert Bier Speciaal Leven. Een uitgebalanceerd Amber bier meet een aangename zoetheid van de toegevoegde Veluwse honing.
Hert Bier. De Puttense Brouwerij. Speciaal Leven.

Jumbo supermarkt

Het aanbod aan, voor mij, nieuwe bieren komt op dit moment meestal via internet, tips van bekende, Hert Bier. De Puttense Brouwerij. Speciaal Leven.uit het boek BierWijzer tot mij en worden verkregen via online bestellen of via de supermarkt ( Albert Heijn, Aldi, Deen, Jumbo, Lidl of Vormar en Dirck III ) in Almere. Als ik in de supermarkt ben is het een standaard ritueel om te kijken of er nog bijzondere bieren te krijgen zijn. Dit keer was het de Jumbo die mij verraste met een voor mij toen nog onbekend biermerk. Hert Bier. Het was de aparte stellage en de strakke uitstraling van de flessen die mijn aandacht trokken. Bier dat gebrouwen wordt door De Puttense bierbrouwerij. De blond, de Tripel en het Amber bier Speciaal Leven ( Oranje bier ) belande in de winkelwagen. De verpakking van Oranje bier is in samenwerken met Heinen Delfts Blauw speciaal tot stand gekomen voor het jaar 2021.

'Leef, vier en omarm het leven'

Hert Bier. De Puttense Brouwerij. Speciaal Leven.Het thema van Hert Bier, gebrouwen door De Puttense bierbrouwerij te Veluwe, is 'leven'. Hun slogan is dan ook, 'Leef, vier en omarm het leven'. Leven doe je samen in goede tijden en moeilijke tijden. Samen bier drinken, samen lachen, samen huilen en samen genieten. Het is dan niet verrassend dat ook deze brouwerij uit vriendschap is ontstaan. Wel verrassend is het idee om een brouwerij te beginnen die is ontstaan uit de vraag: “Wat als er iemand van ons zijn baan verliest ?” De vier vrienden bestaan uit Carlo Ruiter, die al 25 jaar bezig is met bierbrouwen, Marcel van Hierden, Johan Graveland en Marcel van Pijlen. Vaak komt dan het moment om een eigen brouwerij te beginnen. De Puttense Brouwerij is op vele manieren verbonden met de regio. Onder ander met medewerkers die van de zorgboerderij komen en het gebruik van lokale honing.

Hert Bier. De Puttense Brouwerij. Speciaal Leven.Veluwse honing

Hert Bier Speciaal Leven ( oranje bier ) is een amber goud koper kleurig bier met een heldere vloeistof. De schuimkraag plakt aan het glas en is gebroken wit. De geur is moutig en aangenaam zoet van de toegevoegde honing verkregen van een locale imker. In de volle romige smaak voert de Veluwse honing de boventoon. Een zoetje dat zeker niet overheerst maar goed is uitgebalanceerd. Om te eindigen in een lange bittere afdronk die langzaam in bitterheid toeneemt. De toegevoegde honing geeft precies de juiste bite aan het bier.
Zelf omschrijven zij het op de fles als: “Een heerlijk Amber bier meet een karakteristieke smaak. Een aroma van geroosterd mout, met een iets frisbittere afdronk.”
Dit keer pikante worst van de markt erbij. Genieten maar weer. Water, gerstemout, gist, Veluwse honing, hop en kruiden zijn gebruikt om tot dit mooie resultaat te komen. Laat de Blond en de Tripel maar komen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *