BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Zwaar Leven

Vriendschap is blijkbaar de toverformule voor goed bier. In mijn vorige biercolumn was ik al enthousiast over het amber bier Speciaal Leven van Hert Bier. Met hun tripel zwaar Leven is het niet veel anders dan ook weer lovende woorden. Waarschijnlijk zit het geheim in de toegevoegde honing en sinaasappelschillen.
Hert Bier Zwaar Leven

Hert Bier Zwaar LevenOok op dit bier valt niks aan te merken

Het gebeurt niet vaak dat ik twee verschillende bieren van één brouwerij na elkaar drink. En al helemaal niet dat twee op een volgende biercolumns over de zelfde brouwerij gaan. Als het eerste bier Speciaal Leven, dat ik dronk van Hert Bier, zo goed is bevallen wil ik zo snel mogelijk een volgend bier proeven van De Puttense Brouwerij. Het werd Zwaar Leven, een tripel van 7,7% alc. vol. Ook op dit bier valt niks aan te merken. Ook weer goed in balans, wat zicht, geur en smaak betreft. Pas in de afdronk wordt je blij verrast door een aangename bitterheid. Er zitten een aantal mooie ingrediënten in: koriander, Puttense honing en sinaasappelschillen.

Dubbel genieten!

Proost op het leven!, staat er op de fles. En daar kan ik mij volledig bij aansluiten. Het thema leven is mooi gekozen. Hert Bier Zwaar LevenDan is het in de tijd waarin wij nu leven wel lastig om uitbundig te leven. Het liefst proef je samen met vrienden het zelfde bier om de beleving samen te kunnen delen.
Zoals Hert Bier zelf zegt: 'Onder het genot van een biertje ontstaat er verbinding. Juist voor die momenten brouwen wij ons bier'.
Alleen bier drinken is misschien niet zo gezellig, maar de Hert Bieren worden er niet minder van. En op mijn eigen manier probeer ik te Leven. Lekker genieten van een goed glas bier. En dan mag ik van mijzelf hier ook nog een biercolumn over schrijven ( ter lering en vermaak ). Dubbel genieten! Blijkbaar is vriendschap de toverformule. Veel (Craft) brouwerijen zijn ontstaan uit vriendschap. Maar bij Hert Bier heb ik sterk het vermoeden dat ook de Puttense honing een bijdragen levert.

Hert Bier Zwaar LevenHet was weer volop genieten

Zwaar Leven tripel, is een goud geel helder bier. Plakkend helder wit schuim. Een pallet aan geuren, zoet van de honing, kruidig van de koriander en citrus van de sinaasappelschillen. Een volmondig licht verwarmende alcoholische smaak. Een gevecht tussen zoet en bitter dat eindigt in een gelijk spel. Pas in de afdronk komt de Veluwse honing vrij en heeft uiteindelijk de bitterheid de overhand die lang blijft hangen. Wat het zicht niet doet vermoeden komt in het mondgevoel tot uiting. Als je een slok stil houdt in de mond, hoor je en voel je het bruisen van de koolzuur.
De brouwer omschrijft het op de fles als: "Dit bier heeft een karakteristieke smaak door de Puttense honing, koriander en sinaasappelschillen".
Het was weer volop genieten. En dan staat het Dorpse Leven blond nog op mij te wachten om gedronken te worden!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *