BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Hesp

Met het biergenootschap op speciaalbier avontuur geweest in ABT Café Restaurant Hesp. Dit café bevindt zich op de Weesperzijde te Amsterdam, vlakbij de Berlagebrug. En wat voor een avontuur. Om maar een aantal speciaalbieren te noemen: Hesp Blond, Jopen Zwart Wit en Cuvée du Chateau.

Reserveren
Café Hesp heeft een groot terras met prachtig uitzicht op de Amstel. hesp_01Het is daar heerlijk vertoeven onder het genot van een speciaalbier. Naast het café heb je nog een restaurant gedeelte waar je in alle rust kunt genieten van een maaltijd. Als je de ingang aan de Amstel neemt kom je meteen langs de bar. Het is dan aan te raden eerst te kijken wat het aanbod is. Achterin bevindt zich een grote ruimte gevuld met tafels en stoelen. Wees vroeg, zeker op vrijdag, want anders is alles bezet. Zelfs de staanplaatsen. Je kan namelijk een tafel reserveren. We konden nog een tafel voor vier vinden. Met zeven man niet echt handig. Gelukkig waren een wat oudere man en een jonge vrouw (vader en dochter?) zo aardig hun tafel af te staan en verderop aan een kleine tafel te gaan zitten. Tafels tegen elkaar geschoven en het speciaalbier avontuur kon beginnen. Wij hebben hun nog als dank een bier aangeboden.

Hesp Blond
Het aanbod was divers, van Pilsner Urquell tot en met Tripel Karmeliet en van Hesp Blond tot en met Cuvée du Chateau. Had van te voren aan de hand van hun website een selectie gemaakt. Deze bleek niet helemaal actueel. Het werd als eerste een hesp_02

Hesp Blond in plaats van Gruut Blond. Een troebel blond bier met een zoet citrus achtige geur, een licht zoete en volle smaak met een bittere afdronk. Gebrouwen door de Eem brouwerij. Met 6,3% een licht en makkelijk drinkbaar sepciaalbier. Ik hield het tempo bewust laag, om gedoseerd zoveel mogelijk verschillende – voor mij nog onbekende – speciaalbieren te drinken. De tweede was Boont Amber Ale. Bleek niet mijn type bier te zijn. Nummer drie werd de Jopen Zwart Wit. Een bijna zwarte kleur vulde het Jopen glas. Met de geur en smaak van gebrande mout, koffie achtig en een volle afdronk een uitstekende keus. Tussen door nog een Eichator Dubbelbock. Om af te sluiten met een heel bijzonder speciaalbier Cuvée du Chateau met een alcohol volume van 11%. Glas en smaak brachten dit bier dicht in de buurt van glas wijn. Mooie afsluiter van een geslaagde avond.