BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

In de Wildeman

Eén van de betere proeflokalen in Amsterdam is In de Wildeman. Ook dit proeflokaal behoort tot de ABT (Alliantie van Bier Tapperijen) Cafés. Het aanbod van de tap is altijd verrassend. Om twee te noemen: Wilderen Tripel Kanunnik en De 7e Hemel Hopla.

Altijd gezellig
Als ik naar Amsterdam ga, dan mag een stop bij een speciaalbier café niet ontbreken. Dit keer was het in In de Wildeman in_de_wildeman_01 en daar is het altijd gezellig. Het proeflokaal heeft twee ruimtes, één grote ruimte – die je betreedt als je binnenkomt – en nog één kleine ruimte. In de grote ruimte is een lange lage bar met een verhoging voor de tapkranen. Er zijn geen barkrukken, daardoor is er genoeg ruimte om te staan. Tegen de muur een lange bank met daarvoor drie kleine ronde tafels met stoelen. Verder nog één grote ronde tafel en achterin een verhoging met nog een aantal tafels en stoelen. Via een smalle doorgang kom je in de tweede kleinere ruimte. Hier bevinden zich rechthoekige tafels en één ronde tafel, omringt door stoelen. Tevens is hier de tweede kleinere bar met nog vier tapkranen. Onder andere Tripel Kanunnik en De 7e Hemel Hopla.

Tripel Kanunnik
Verder hebben ze nog tweehonderdvijftig bier op fles! Eén hotelbel stond op de bar – daar moest ik natuurlijk op slaan – om de aandacht van de barman te trekken. Van de achttien bier op de tap koos ik als eerste de Wilderen Tripel Kanunnik. in_de_wildeman_02Tripel bier is altijd goed te degusteren. Ook deze Tripel was zeer  mooi van kleur (goudblond), geur (zoet en kruidig) en smaak (vol aroma van, zoet en kruidig). Tripel Kanunnik is een vier-granenbier; gerst, tarwe, haver en uitzonderlijk ook rogge toegevoegd. Het werd geserveerd in een 33 cl. glas en heeft een alcohol volume van 8,2 procent.

Genoten
Bijna een tweede Tripel Kanunnik genomen, want het smaakte naar meer. Maar een blik op het bord, met de bieren van de tap, liet mijn keuze vallen op De 7e Hemel Hopla. Ook deze brouwerij en dit speciaalbier was voor mij onbekend. Totaal andere smaak dan Tripel Kanunnik. De naam zegt het al, Hopla en dus een stevig bitter bier. Toch aangenaam, met een alcohol volume van 7,5 procent. Tot slot nog een Pauwel Kwak van de fles – al was het alleen maar vanwege het bijzondere glas – als afsluiter. Al met al een geslaagd bezoek aan In de Wildeman. Ik heb genoten.