Met mijn vrouw een weekend weg in Amsterdam. NH Hotel Avani Museumkwartier. Toplocatie! Op zondag nog De 9 straatjes bezocht. Daar een Jumbo gespot. En ja hoor, daar hadden ze de Kleiburg Tripel IPA staan. Meteen twee flessen gekocht. Bij thuiskomst één fles genuttigd. En met veel genoegen. Het beste van twee werelden, Tripel en India Pale Ale. Koper/goud/bruin en troebel van kleur. Hergisting op de fles. Fruitig hoparoma, kruidig en kandijsuiker zoet. Met een stevige afdronk, licht alcoholisch en een alc. 9,5% vol. een straffe jongen. Dus langzaam drinken.
Daar zag ik een Jumbo
Gezellig een weekend naar Amsterdam met mijn vrouw. In het prachtig gerenoveerde NH Hotel Avani Museumkwartier overnacht. Prachtig uitzicht vanaf de 7e verdieping. Toplocatie! Vlak bij het Museumplein en de Albert Cuypstraat. De Pijp waar het bruist van het leven. Eerst mijn vrouw in de stad ontmoet en bij Het Lagerhuys twee heerlijke bieren gedronken. Maallust 1818 Quadrupel en Headroom Double Brown Stout van Butcher’s Teers. Wel aan de prijzige kant. Volgende dag lekker late checkout. Nog de stad in gegaan via Rijksmuseum, Leidse Plein standbeeld Peter R. de Vries bekeken en door de Leidsestraat om uiteindelijk in De 9 Straatjes te belanden. Daar zag ik een Jumbo. Voor de zekerheid even naar binnen. En ja hoor, daar hadden ze de Kleiburg Tripel IPA staan. Twee flessen gekocht. In Amsterdam geen bier meer gedronken en bij thuis komt één fles genuttigd.
Fles informatie
“Kleiburg is het bier van Kleiklooster; een spirituele en gastvrije plek in een galerij flat in de Amsterdamse Bijlmer. We laten ons inspireren door de traditionele Belgische kloosterbieren en geven daar een vernieuwende draai aan. Met de verkoop van het bier kan het klooster zijn sociale activiteiten bekostigen.”
“Deze Tripel/India Pale Ale combineert de kracht en kruidigheid van een klassieke Belgische tripel met het brede hopprofiel van een Amerikaanse IPA. Een klassiek bier dat buiten de kaders valt, zoals je van een protestants stadsklooster mag verwachten.”
Ze hebben een mooi aanbod aan bieren: Slightly Sour, Bloemen Bock, Siciliaans Wit, Session IPA, Dubbel Blond, Tripel IPA, Bijlmer Bok en Quadrupel Poorter. Momenteel hebben ze vier proeflokalen. Natuurlijk één in de Amsterdamse Bijlmer, maar ook in Amersfoort, Ede en Utrecht.
Was toen al genieten
Dit bier combineer het beste van twee werelden, Tripel en India Pale Ale, vandaar de koper/goud/bruine troebele kleur. Licht getinte witte volle schuimlaag, vol koolzuur die snel weg was. Fruitige hoparoma, zoet van de kandijsuiker en kruidig. Een romige, kandijsuiker zoete smaak. Hop fruitigheid. Prikkelend. Masseren van de slok gaf een bitter vervolg. Bittere afdronk met een kleine zoete nasleep, maar vooral een prikkeling. Deze prikkeling was wel na een aantal slokken verdwenen. De fruitige hoptonen komen niet terug in de afdronk. Om af te sluiten met een licht alcoholische smaak. Met een stevige afdronk, licht alcoholisch en een alc. 9,5% vol. een straffe jongen. Dus langzaam drinken. Dit bier is ongepasteuriseerd, ongefilterd en hergist op de fles. Had al eerder de Kleiburg Quadrupel Poorter gedronken. Was toen al genieten en dat was bij de Kleiburg Tripel IPA niet anders!
Kleiburg | Kloosterbier uit de Bijlmer | Amsterdam a.d. 2015 | Tripel IPA | Alc. 9,5% vol. | Fles 33 cl. | Drinktemperatuur 7-10º C | Ongepasteuriseerd | Ongefilterd | Hergist op fles | Water, gemoute granen (tarwe en gerst, Duitse caramelmout), kandijsuiker, hop en gist.
Een gedachte over “Kleiburg Tripel IPA”
Met een stevige afdronk, licht alcoholisch en een alc. 9,5% vol. een straffe jongen. Dus langzaam drinken. Dit bier is ongepasteuriseerd, ongefilterd en hergist op de fles.