BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Kwaremont

Kwaremont is een helling gelegen in de Ardennen. Boven op de top ligt ook het gelijknamige dorp. Deze helling is regelmatig beklommen in de Ronde van Vlaanderen. Zelfs 54 keer hebben de wielrenners deze helling bedwongen. Vandaar dat dit bier associaties heeft met de wielersport.

kwaremont_02De Brabandere
De familie De Brabandere brouwt nog op traditionele wijze met hoogstaande producten. Gezuiverd water uit eigen bron en aromahop. Er is nog een extra element aan toegevoegd in de vorm van tijd. Elk bier krijgt tijd om te rijpen en zo zijn unieke aroma te krijgen. Ondanks de traditionele brouwwijze is de brouwerij continu op zoek naar vernieuwing om nieuw smaken te ontdekken. Behalve de Kwaremont bestaat het assortiment uit: Bavik (pilsner), Petrus (Blond, Dubbel Bruin, Goud Tripel, Speciale, Oud Bruin, Aged Pale, Aged Red), Wittekerke (Wit, Rosé), Eaumega (water) en wijnen. De Brouwerij telt al vijf generaties van de familie. De oprichter Adolphe de Brabandere heeft de fundamenten gelegd in Bavikhove, een dorp in de Belgische provincie West-Vlaanderen en een deelgemeenten van Harelbeke. Het ligt tussen Kortrijk en Waregem.

Kopmannen
Kwaremont bier is een bier gebrouwen voor kopmannen. Citaat van de website van Kwaremont:

Kwaremont is het bier van de kopman.
Die bergen verzet met de koppigheid van een kind.

Kwaremont is het bier van de ambitie.
Van passie die volhoudt met de kop in de wind.

Kwaremont is het bier van de liefhebber.
Want elke overwinning is een beloning voor iedereen.

Kwaremont is waarvoor je tot het uiterste gaat.
Want zoals de Oude Kwaremont, zo is er geenéén.

kwaremont_03Kortingscode
Een helder goud blonde kleur vulde het glas toen ik de 33 cl. fles uitschonk. Hier bovenop vormde zich een volle witte schuimkraag. In de vloeistof hele kleine bruisende koolzuurbellen. Een fruitige zoetheid prikkelde mijn neus. Een hap uit de volle schuimkraag geeft een volle romige smaak met zoete en kruidige tonen van de vloeistof. Licht bittere iets scherpe afdronk. Je verlangt meteen naar een volgende slok. Met 6,6% alcohol volume, niet de Alpen of de Pyreneeën, maar prima geschikt voor de Kwaremont helling. Het is te krijgen in een 33 cl. fles en een 75 cl. (met kroonkruk) fles. Elke fles heeft een unieke code op de achterkant van het etiket. Hiermee kun je met 50% korting een koerstenue kopen. Voor de liefhebber hierbij twee nog niet gebruikte codes: 6W5X42 en U5RCH4. In de European Beer Star 2013 won Kwaremont de zilveren Award voor de categorie Belgian-style Ale. Het is dan ook zeker de moeite waard het Kwaremont bier een keer te drinken.