BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

La Trappe Quadrupel

Je hebt pilsener, Lambiek, Gueuze, Kriek, Amber, Stout, Blond, Abdijbier, Trappistenbier, Bokbier (Lentebok en Herfstbok), Witbier, Rosé bier en je hebt La Trappe Quadrupel. Wat een fantastische complexiteit aan smaken. Een bier om heel lang van te genieten.

La Trappe bieren
Blond hoge gisting (6,5%), Dubbel bovengistend (7%), Trippel hoge gisting (8%), Quadrupel bovengisted (10%), Witte Trappist ongevilterd (5,5%), Bockbier nagistend (7%), Isid’or ongevilterd (7%), Puur biologisch (4,7%).

la_trappe_quadrupel_02Authentic Trappist Product
Bierbrouwerij de koningshoeven is de enige Trappistenbrouwerij van Nederland. Hier worden in samenwerking met de monniken van de abdij O.L.V. Van Koningshoeven alle La Trappe bieren ontwikkeld en gebrouwen. Wereldwijd zijn er slechts zeven Trappistenbrouwerijen die het logo Authentic Trappist Product mogen voeren. Zes hiervan komen uit België, één uit Nederland en dat is La Trappe. Alleen als het bier binnen de muren van een Trappistenklooster onder toezicht en de verantwoordelijkheid van de monniken gebrouwen wordt, mag het de naam “Trappistenbier” dragen. Een deel van de opbrengst van de La Trappe bieren gaat naar de kloosters in Indonesië en Oeganda, die vanuit Koningshoeven zijn voortgekomen.

Quadrupel
Thuis gedronken in het bijbehorende glas van La Trappe. Het is een mooi plat en breed robuust glas met een gouden rand waarop met sierlijke gouden letters La Trappe staat vermeld. De kleur is mooi oranje bruin (amber) en troeble door nagisting op de fles. Bij het ruiken merk je meteen de complexiteit van dit bier op. Hop, zoet en fruitig. Ook de smaak is complex en blijft vrij lang hangen. Eerst proef je de zoetheid (fruitig) en na het zacht rondwalsen van een slok door de mond blijft er een mooie lange bitter afdronk over. Je hebt echt de tijd nodig om alles goed te proeven en weer te laten verdwijnen voordat je een nieuwe slok kunt nemen. Het is dan ook een bier waar je heel lang van kan genieten.

Bezoek
la_trappe_quadrupel_03Een prima bier voor de lange donkere herfst- of winteravonden, als je bezoek hebt of tijdens het kijken van een mooie film. Lekker lang genieten, net als met een goede fles wijn. Een kennis van mij woont in Tilburg en dat is vlakbij de La Trappe brouwerij in Berkel-Enschot. Bij een volgend bezoek aan deze kennis wordt het tijd dat we ook meteen een bezoek brengen aan de La Trappe brouwerij. Van de tap heb ik La Trappe Quadrupel nog niet gedronken. Het staat bij mij als bier en voor een bezoek aan het proeflokaal op nummer één.