BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Populus 6921 StoutMoedig

Mitra Almere Buiten, bierinkopen doen, klimaatkoelkast, bier van de maand januari 2023, Populus 6921 StoutMoedig, bevriende buurmannen, huurbrouwerij, Imperial Stout, ook wel Russian Imperial Stout genoemd, espresso, karamel en chocolade, Brouwerij Homeland uit Amsterdam, speciaal gebrouwen voor de Mitra, Espresso zwart, bruine espresso schuimlaag, oude kaas en pittige kippenvleugels, smullen geblazen!

Populus 6921 StoutMoedig - Brouwerij Homeland

Populus 6921 StoutMoedig - Brouwerij HomelandKlimaatkoelkast

Bij mijn nieuwe hofleverancier voor bieren, de Mitra Siekman & Van Ede in Almere Buiten, een mooie voorraad bier gekocht om mijn klimaatkoelkast te vullen. Onder andere twee 75 centiliter flessen: Straffe Hendrik Heritage 2021 Oak Aged Ale en Grolsch Finale 2022, De eerste zal ik ‘proberen’ te bewaren. Volgens de eigenaar van deze Mitra wordt dit bier dan nog lekkerder. Natuurlijk weer diverse Moersleutel bieren. Van alles twee. Ook twee Imperial Baltic Porter van Põhjala, twee Imperial Stout met cacao en vanilla van Folkingebrew en twee Orval. Ook de Orval moet in de klimaatkoelkast om de smaak tot zijn volle recht te laten komen. En tot slot twee Populus 6921 StoutMoedig Imperial Stout, het bier van de maand januari 2023 in samenwerking met Bier! Magazine.

Populus 6921 StoutMoedig - Brouwerij HomelandHuurbrouwer

Eén keer eerder een bier gedronken van Populus 6921, de quadrupel gebrouwen bij Bronckhorster Brewer Company De Populus 6921 is gebrouwen bij Homeland te Amsterdam. Brouwerij Populus 6921 bestaat uit een groep vrienden die zelf de recepten bedenken. Elk nieuw bier dat ze samenstellen wordt elke keer bij een andere brouwerij gebrouwen. Deze brouwerijen zijn tot nu toe: Bronkckhorster, Jopen, VandeStreek, Emelisse, Kompaan En Homeland. Huurbrouwers zijn zelfstandige ondernemers en hebben een eigen naam. Maar geen eigen brouwerij. Je weet niet van tevoren of het bier zal aanslaan en de kosten voor het aanschaffen van eigen ketels kost een hoop geld. Proost!! Alex, Arjan, Ed, Edgar, Populus 6921 StoutMoedig - Brouwerij HomelandKenric, Marco, Timon en Ulrich.

Dat was dus smullen geblazen!

StoutMoedig heeft duidelijk de kenmerken van een Imperial Stout, ook wel Russian Imperial Stout genoemd, aroma en smaak van espresso, karamel en chocolade. De bitterheid van de espresso en chocolade en de zoetheid van de karamel. Ook de kleur is espresso zwart, het licht scheen er niet doorheen. Een volle espresso bruine schuimkraag licht bruisend van het koolzuur. Bittere afdronk die plakte in de mond met een prikkelende bitterheid en alcoholische nasmaak die lang doorgaat. Dus rustig drinken. Volgens de tekst op het blik heerlijk bij pittige kippenvleugels, mosselen, stoofpot, cheesecake, en zeer oude kaas. Wat een toeval, ik had oude kaas in de koelkast en mijn vrouw kwam spontaan thuis met pittige kippenvleugels. Dat was dus smullen geblazen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *