BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

SeaWise

Tijdens de coronapandemie moet je creatief zijn en andere oplossingen bedenken om je horecabedrijf draaiende te houden. De eigenaar van café De Barbier te Hilversum is daar in geslaagd. Hij heeft namelijk een bierwinkel geopend onder de zelfde naam. Per toeval ontdekte ik deze bierwinkel tijdens een bezoek aan Museum Hilversum voor de fototentoonstelling Face-It.

SeaWise brouwerij Dutch Bargain

Face-It

Als fotograaf is het belangrijk om andere fotografen te volgen. Inspiratie op doen, kijken wat andere fotografen doen en mijn kwaliteit van fotograferen naar een hoger plan tillen. Toen ik las dat William Rutten een fototentoonstelling heeft in Museum Hilversum wilde ik daar zo snel mogelijk naar toe. Facte-It, zeventig foto's van bekende Nederlandse mannen op groot formaat. In één woord: 'indrukwekkend'. Toen mijn vrouw en ik naar Hilversum gingen voor de fototentoonstelling kwamen wij per toeval langs een bierwinkel. Na het bezoek aan het museum moest ik daar natuurlijk even naar binnen. De eigenaar vertelde mij dat hij 2,5 maand geleden deze bierwinkel was begonnen. SeaWise brouwerij Dutch BargainVernoemd naar het gelijknamige café De Barbier. Toch nog een beetje omzet genereren. Voor velen is bier drinken toch een primaire levensbehoefte.

Vergist met Duitse Weihenstephaner

Ik kwam de winkel uitgelopen met vijf zeer uit een lopende bieren: SeaWise, Gunnamatta Earl Grey IPA, Omega blond Sour en Export Porter 1750 en Barley Wine, beide van brouwerij Kees. SeaWise van brouwerij Dutch Bargain was de eerste die ik dronk. Een bier met twee bijzondere ingrediënten. Citroenverbena ook wel verveine genoemd. Een kruid uit de ijzerhardfamilie. Sterke citroengeur afkomstig van etherische olie die uit meer dan 65 componenten bestaat. En zeekraal, een plant die je aantreft aan de rand van de zee. De smaak is vooral zilt. Het is van het biertype Hefeweizen vergist met Duitse Weihenstephaner. De fles is volledig omwikkelt met een plastic etiket. Bijkomstig voordeel is dat er geen licht bij het bier kan komen. Op het etiket een plaatje met schip in de vorm van een postzegel.

Zilt, zout !

SeaWise brouwerij Dutch BargainSeaWise, postzegel met schip, zeekraal, het zijn allemaal verwijzingen naar de Zeeuwse kust waar zeekraal voornamelijk voorkomt. Om maar meteen alle feestvreugde de kop in te drukken, ik had moeite het bier helemaal op te drinken. De presentatie, het zicht troebel maar niet zo troebel als de Nederlandse zee, geel blond, grote koolzuur bellen en een heldere witte schuimkraag, beloofde nog een prima moment van genieten. Maar meteen bij het aroma werd dat al minder. Ook de smaak en de afdronk hadden iets vreemds. Voornamelijk veroorzaakt door de zeekraal. Zilt, zout ! Voor mij is bier en zout geen goede combinatie. Ik kan ook niet alles lekker vinden. Maar als ik het niet probeert, dan weet ik het niet. Om maar een Engelse term te verbasteren: 'Not my cup of beer.' Dan maar gauw een ander bier van Dutch Bargain proberen. Bijvoorbeeld: Imperial Pale Ale, Imperial Russian Stout, Imperial Zeeuws Blond of Tripel.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *