Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

Vicaris Tripel

Van wegen mijn verjaardag had ik 2 flessen Nondeju Grand Cru, 2 flessen Rochefort 10 en 2 flessen Vicaris Tripel aangeschaft. Op de laatste dag van de werkweek kunnen afschalen. Dus eerder vrij en tijd genoeg om een bier te drinken die ik nog niet had gedronken en het biercolumnsproces op koen toepassen – fotograferen, proeven en notities maken Het werd de Vicaris Tripel van Brouwerij Dilewyns uit Dendermonde België. Een goudblond licht wazig bier. Pasteur en vilteren wordt niet gebruikt. Zo blijven alle natuurlijke en gezonde elementen in het bier. Vicaris Tripel is daardoor een levend bier.

Brouwerij Dilewyns - Vicaris | Vicaris Tripel

Vicaris Blond Flax Infused

Brouwerij Dilewyns - Vicaris | Vicaris TripelMijn eerste kennismaking met Vicaris bier, was de Vicaris Lino van Brouwerij Dilewyns uit Dendermonde België. Dit is een Flax Infused Blond van 6,5%. Er zit dan ook vlas in dit bier. Vlasvezel is een veelzijdig product wat voornamelijk wordt gebruikt voor linnen. Er zijn ook andere innovatieve toepassingen zoals tennisraketten, surfplanken en fietsen. Vlas wordt ook gebruikt voor bio-energie en de olie uit het lijnzaad kan dus ook in bier gebruikt worden. Eén van de ex-collega’s had in het biergenootschap whatsapp-groep diverse favoriete bieren benoemd. Daarom had ik voor mijn verjaardag 2 flessen Nondeju Grand Cru, 2 flessen Rochefort 10 en 2 flessen Vicaris Tripel aangeschaft. Op de laatste dag van de werkweek was weer een mogelijkheid om af te schalen (eerder stoppen met werk in ruil voor vakantie uren). Dit gaf mij de gelegenheid om vrijdag ne het werk het weekend in te luiden en een bier te kiezen die ik nog niet geproefd heb. Tijd genoeg voor het biercolumnsproces – fotograferen, proeven en notities maken. Het werd de Vicaris Tripel.

Erkenning van Belgisch streekproduct

Brouwerij Dilewyns – Vicaris licht in Dendermonde, een Belgische plaats in de driehoek Gent-Antwerpen-Brussel in de Brouwerij Dilewyns - Vicaris | Vicaris Tripelprovincie Oost-Vlaanderen. In 2025 bestaat Vicaris 20 jaar! Om dat te vieren komen ze met een nieuw Lustrum editie. Een mousserend blond bier van 10%. Als enige tripel in België kreeg Vicaris Tripel in 2024 de erkenning van Belgisch streekproduct. In 2020 ging Brouwerij Dilewyns vernieuwen. Behalve het etiket, waarbij elk bier zijn eigen kleur etiket en kroonkurk heeft (kleur etiket en dop komen overeen), kreeg het Vicarisglas ook een opfrisbeurt. Het is een mooi modern glas geworden. De Vicaris bieren verdienen het om uit het juiste glas gedronken te worden. Dus als ik weer eens in België ben, dit glas kopen. Op dit moment bestaat het assortiment uit 8 bieren: twee alcoholvrij, één blond, vier tripels (licht, normaal, donker en geuze) en een winter bier. Onder andere verkrijgbaar bij prik & tik in België en Mitra in Nederland.Brouwerij Dilewyns - Vicaris | Vicaris Tripel

Een zacht en toegankelijk blond bier

Ook Vicaris Tripel is een goudblond licht wazig bier. Pasteur of vilteren vindt bij de Brouwerij Dilewyns niet plaats. Daardoor blijven alle natuurlijke en gezonde elementen in het bier aanwezig. Vicaris Tripel is daardoor een leven product. In het zicht weinig koolzuur in het bier. Witte schuimlaag, plakken aan het glas en pluizig. Aroma’s van mout, kruiden en fris fruitig. Smaak licht prikkelend door het bruisen van het koolzuur en plakken in de mond. Kruidig bitter en licht fruitig zoet. Mooi in evenwicht. Korte droge afdronk, eerst fruitig zoet, daarna prikkelend bitter en plakkend.
Fles informatie: “Vicaris Tripel. Een zacht en toegankelijk blond bier met fruitige toetsen. 100% natuurlijk. Houdbaar tot 20/12/25.”
Niet zoals de donkere, zwaardere bieren – quadrupel, stout, vatgerijpt of gerstewijn – die je een aantal jaren kan bewaren. Hollandse Blauwaderkaas van de koe (Daalderkaas) erbij. Heerlijk, hmmm!

Brouwerij Dilewyns | Dendermonde - België | Vicaris Tripel | Strong Blond | Alc. 8,5% vol. | Fles 33 cl. | Dendermonde - België | Drinktemperatuur 5-7 ºC | Ingrediënten: water, gerstemout, suiker, hop en gist

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *