BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Vicaris Lino

Vicaris Lino is een blond bier gebrouwen bij Dilewyns uit Dendermonde België. De waarden van de brouwerij zijn: puur, familiaal en authentiek. Ze brouwen zes verschillende bieren. Allemaal ongefilterd zodat de natuurlijk en gezonde elementen in de fles blijven. Vicaris Lino heb ik als eerste gekozen uit een bierpakket die ik op mijn verjaardag had gekregen. En deze keuze was top.

Vicaris Lino - Brouwerij Dilewyns

Postnl ophaalpuntVicaris Lino - Brouwerij Dilewyns

Flinke hoeveelheid bier cadeau gekregen voor mijn verjaardag. Bierpakket van Dare to drink different. Samengesteld door drie vrienden met het doel bieren cadeau te geven die ik nog niet in een biercolumn heb beschreven. Was goed gelukt op twee na, Zundert 8 en Bourgogne des Flandres Bruine Os. Mijn vrouw was zo lief om het pakket op te halen bij een Postnl afhaalpunt. We waren op moment van bezorgen niet thuis. Het was een zwaar pakket. Er zaten namelijk veel flessen en blikken in de doos. Een foto van alle bieren gestuurd naar mijn whatsapp-biergroepen. Wat leidde tot een reactie dat de Vicaris Lino heel lekker is. Deze werd het dus. En om het maar vast te verklappen, de Lino blond is heel lekker.

Brouwerij DilewynsVicaris Lino - Brouwerij Dilewyns

Om verwarring te voorkomen Vicaris is niet de naam van de brouwerij, maar de naam van het bier. En daar heb je er meer van, zes om precies te zijn. Vicaris Lino (Flax Infused Blond 6,5%), Vicaris Quinto (5 by Vicaris 5,0%), Vicaris Tripel (Strong Blond 8,5%), Vicaris Generaal (Strong Dark Ale 8,5%), Vicaris Tripel/Gueuze (Tripel & Lambic Blend 7,0%) en Vicaris Winter (Dark Winter Ale 10%). Het bewaar advies voor deze bieren is, donker en in een koele ruimte. Zonlicht is niet goed voor de bitter stoffen. Bieren kunnen mooi evalueren in de tijd, maar dat geld niet voor alle bieren. Lino, Quinto, Tripel en Tripel/Gueuze gaan bij overschrijden van de houdbaarheidsdatum niet goed met het aroma. Daarentegen zijn Vicaris Generaal en Vicaris Winter bewaar bieren bij uitstek. De laatste kan je zelfs 5 jaar laten liggen. Om op de naam terug te komen, brouwerij Dilewyns is de naam. Puur, familiaal en authentiek zijn hun waarden.

Vicaris Lino - Brouwerij DilewynsHop en vlas

Vicaris Lino (Flax Infused Blond 6,5%) is goudblond licht troebel van kleur met kleine koolzuurbellen. Eerst een volle witte schuimlaag die overgaat in een pluizige opgeklopt slagroom uiterlijk. Een volle fruitig aroma. Volmondig licht zoet bier dat bruist in de mond van het koolzuur. Aan het einde van de smaak verschijnt een lichte bitterheid. Geen uitgesproken smaken, dus rustig wat smaak betreft. Bitter, droog en plakkend is de afdronk. Even wachten tot de mond weer schoon is of nog beter een stukje oude kaas nemen. De hop is zacht en er is vlas (Een plant uit de Vlasfamilie. Het is een gewas) toegevoegd. Door het niet filteren blijven alle natuurlijke en gezonden elementen in de fles. Vicaris Lino is dus een levend product en dat proef je. Heel lekker!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *