Westmalle trappistenbrouwerij is één van de bekendste onder de trappistenbieren. Al decennia lang brouwen zij twee bieren, de Dubbel en de Tripel. Sinds kort is daar een derde bier aan toegevoegd de Extra. Een bier dat in eerste instantie alleen door de monniken bij de maaltijd werd gedronken. Met 4,8% alc. vol. een licht bier. Maar verrassend volmondig. Ideaal voor bij de lunch.
Vaak door de historische achtergrond
Informatie op de fles
Deze goudblonde Extra is het bier dat de monniken bij de maaltijd drinken. Laag in alcoholgehalte (4,8%) en toch rijk van smaak, dat maakt dit trappistenbier van hoge gisting zo uniek. Geniet van zijn fruitige toetsen en zijn verfrissend, dorstlessend karakter. Als levend bier hergist deze Extra nog in de fles. Bewaar dus rechtop en schenk hem voorzichtig uit. Bevat: gerstemout.
Uitstekend te drinken bij de lunch
Mijn eerste indruk van de Westmalle Trappist Extra is dat van een pilsener. Goudblond helder van kleur. Deze keer licht troebel omdat ik zo onvoorzichtig was om de fles te bewegen tijdens het fotograferen. Laag van alcohol volume en een helder witte schuimlaag. Maar schijn bedriegt, de verassing zit hem namelijk in de smaak. Volmondig, licht bitter en zoet van fruitige tonen. Het bezinksel maakte het bier bitter in de afdrink die kort was met een scherp randje. Uitstekend te drinken bij de lunch. Na een fles ben je nog niet licht in het hoofd, zodat je de middag nog proactief kan doorkomen. Ook bij het avondeten prima te degusteren. Een tweede fles is geen enkel probleem. Dus een aantal dagen rechtop bewaren en niet bewegen. Kijken hoe de smaakpapillen dan dit bier beschrijven.