BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Cuvée van de Keizer Rood

Brouwerij Het Anker brouwt een uitgebreide collectie aan mooie speciaalbieren. Waaronder de Gouden Carolus reeks. Er bestaat een Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw en een Rood. Rood is gebrouwen naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Blauw. Bij Bier en Plezier stond in de schappen een 75 cl. fles Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Rood verleidelijk op mij 'te wachten'.
rood_01

Leffe Royale

Om thuis alleen een speciaalbier te drinken is niks mis mee. Maar als je het samen met andere kan doen, die ook van een goed glas bier houden, geeft dat toch een extra dimensie en gezelligheid. Een 75 cl. fles Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Rood stond in de schappen van Bier en Plezier duidelijk op mij 'te wachten'. Deze fles werd dan ook gekocht en genuttigd met het bezoek en tijdens het gourmetten. Twee elegante Leffe Royale glazen vervingen prima het originele Gouden Carolus glas. De Cuvée van de Keizer Rood kreeg in dit glas de status die het verdient. Elegant, fraai aroma, en een smaak en afdronk die beide in balans waren.
rood_03

Single Malt

Brouwerij Het Anker uit Mechelen in België heeft een reeks van bijzondere speciaalbieren. Acht Gouden Carolus bieren, waar onder de Cuvée van de Keizer Blauw en Rood en de Gouden Carolus Indulgence, een gelimiteerde editie met elk jaar een wisselende inhoud. Daarnaast nog: Lucifer, Boscoli en Maneblusser. Sinds kort huist er zelfs een heuse 3-sterren hotel binnen de muren van de brouwerij. In 2010 werd de vernieuwde brasserie weer geopend en ook de rondleidingen door de brouwerij vinden sindsdien weer plaats. Ook in 2010 werd een volwaardige whisky stokerij gebouwd en in gebruik genomen. Dit resulteerde in Gouden Carolus Single Malt. Al met al een brouwerij met veel keus en veel mogelijkheden op toekomstig genieten.
rood_05

Cuvée van de Keizer

Naar aanleiding van het tien jarig bestaan van Cuvée van de Keizer Blauw werd in 2008 Cuvée van de Keizer Rood op de markt gebracht. Het bestaat uit meerdere mout soorten en er worden drie kruiden toegevoegd tijdens het brouwen. Een zwaar blond bier van 10% alcohol volume. Blond troebel was de kleur in het glas met daar bovenop een volle witte schuimkraag. Bij het uitschenken van de fles gaf het aroma, dat mijn neus prikkelde, meteen de kwaliteit van dit speciaalbier prijs. Een bier waar je zo snel mogelijk een slok van wilt nemen. En terecht, de smaak was zoet fruitig en perfect in balans. Heb de 75 cl. fles gedeeld met zijn drieën. Eén glas per persoon. Ondanks het hoge alcohol percentage verlangde ik toch naar meer. Gauw nog maar eens drinken. Of wellicht één van de andere Gouden Carolus bieren probere