BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Delta

Mijn vrouw en ik komen vaak in Duitsland omdat het makkelijk met de trein te bereiken is en er veel NH Hotels zijn. Dit keer echter per auto met vrienden naar Dortmund. Ook daar weer De Bierothek. Onder andere twee Delta Red Ale van brouwerij PiepNitz gekocht. Ook twee blikken bier gekoeld. We hadden dorst en er was geen café in de buurt. PiepNitz heeft als motto: “Ruimdenkend, creatief, veeleisend, heerlijk”. Roodachtig, aangename mouttonen met de nieuwe hop Delta van Engelse en Amerikaanse ouders.

Delta Red Ale | PiepNitz Craft-Bier UG

Delta Red Ale | PiepNitz Craft-Bier UGNatuurlijk bierinkopen doen

Het lijkt alsof mijn vrouw en ik een abonnement hebben op Duitsland. Wij komen daar vaak omdat het makkelijk met de trein te bereiken is en er veel NH Hotels zijn. Of met vrienden per auto, ook prima te doen. Tevens is het ook gezellig om een Duitse stad te bezoeken. Deze keer met vrienden naar Dortmund. Ongeveer 2,5 uur rijden met de auto. Wandelen, winkelen, eten, drinken (bier en cocktails) en natuurlijk bierinkopen doen. Ook in Dortmund is De Bierothek. We hadden bierdorst (een vriend en ik), maar er was geen café in de buurt. Dus in de Bierothek, behalve twee flessen Delta Red Ale, ook twee blikken uit de koelkast gekocht. Als twee clochards op een bankje in het winkelcentrum genoten van het bier.

Delta Red Ale | PiepNitz Craft-Bier UGHun ziel verkocht voor geweldig bier

PiepNitz Craft-Bier UG is een brouwerij uit Bochum Duitsland. Op hun website staat: ”Ruimdenkend, creatief, veeleisend, heerlijk”. Ze zeggen, er zijn veel brouwerijen, maar veel te weinig spannende bieren! In 2015 hebben Stella, Alex, Anton & vrienden hun ziel verkocht voor geweldig bier en het ambacht van het brouwen. Het brouwhuis in Bochum aan de Wattenschneider Hellweg is ingehuldigd in 2021. Ze brouwen ambachtelijk bier met iets procent, met kruiden die niet onder de zuiverheidswet vallen. Delta Red Ale, lievelingsbier uit 2022, Kraft Pils, Neipa Neipa, Kveik Pale Ale, Witzig, Wunderlich, Kellerbräu, Stellaris. Delta Red Ale | PiepNitz Craft-Bier UGMomenteel worden er ook bieren gerijpt op vaten: Belgian Blonde, Wiesman Alt, Spike Gonzo.

Koperbruin of Roodbruin

Roodachtige, aangename mouttoon. Nieuwe hop Delta van Engelse en Amerikaanse ouders. Dat is onze Delta, onze vierde. Deze PeipNitz is onze PiepNitz voor bijzonder goede vrienden en een echte specialiteit. De beste rode mout en het bijzondere hoparoma geven dit rode bier zijn karakter. Ik kwam uit op koperbruin of roodbruin, licht wazig met hele kleine koolzuurbellen, afgetopt met een niet heldere witte volle schuimlaag die weer snel was vertrokken, Sterke mout geur met licht fruitige tonen van de hop. Licht romige smaak, licht fruitig zoet en bittere toetsen. De nadronk begint zoet en eindigt licht scherp bitter. Makkelijk drinkbaar bier. Gelukkig had ik er twee gekocht, kan ik nog een keer genieten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Delta”