Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

Rattle & Rum

Brouwerij BrewDog is explosief gegroeid door onder andere een wereldrecord crowdfunding van 126 miljoen pond. Ook hun bieraanbod is verbluffend. Zoals de Rattle & Rum. Een Stout bier met houtsnippers en rum. Maar het is vooral de vanille die de boventoon voert. Zwart van kleur met een espresso schuimlaag. Met trots gepresenteerd. Een beperkte en exclusieve uitgave in kleine productiehoeveelheden.

Rattle & Rum - Brewdog

Rattle & Rum - BrewdogBier en kaas

Het is schering en inslag dat brouwerijen experimenteren met smaakcombinaties en bijzondere ingrediƫnten. Wat mij betreft niet altijd even succesvol. Zo valt te lezen in mijn vorige biercolumn over Babi & Pangang. Waar letterlijk babi pangang aan toegevoegd is. Rattle & Rum, trots gepresenteerd door BrewDog, is een Stout bier waarin vooral de vanille opvalt c.q. overheerst. Nummer drie uit het bierpakket cadeau gehad op mijn verjaardag. Ook bij dit bier weer wat blokjes kaas geserveerd. Ik ben een kaas junk. Hoe ouder hoe beter. Bier is (natuurlijk) mijn favoriete drank. Dus kaas en bier is voor mij de ideale bierspijscombinatie. Altijd smullen geblazen.

Crowdfunding

BrewDog is Rattle & Rum - Brewdogeen brouwerij die je niet moet onderschatten. Het heeft namelijk op vier verschillende locaties een brouwerij. Heel veel bars over de hele wereld. En zelfs vijf Craft Beer Hotels. Martin en James hadden meer dan genoeg van de industrieel gebrouwen pilseners en duffe Ales in het Verenigd Koninkrijk en besloten zelf bier te gaan brouwen. Zo is BrewDog ontstaan. Hun belangrijkste missie is andere mensen net zo enthousiast te maken over ambachtelijk bier als zij zelf. Door middel van crowdfunding (geld vragen uit de markt om je bedrijf te kunnen laten groeien. Daar tegenover staat een vergoeding. Bijvoorbeeld in de vorm van bier.) heeft de brouwerij miljoenen binnen gehaald en het ene na het andere crowdfunding record werd verbroken. Hun wereldrecord voor crowdfunding is 126 miljoen pond. Met behulp van deze investeerders is BrewDog gegroeid als kool.

Vanille en rum

Rattle & Rum is Rattle & Rum - Brewdogeen stout bier met houdsnipper en rum. Maar ook een sterke aanwezigheid van vanille. De kleur is gewoon zwart. Alleen bij het uitschenken zag ik een bruine gloed in het bier. Een mooie volle espresso schuimlaag. Sterke geur van vanille en een beetje rum. Als eerste proefde ik de zoetheid van de vanille. Volle smaak met een waterige ondertoon. Na het rondwalsen in de mond kwam de chocolade bitterheid vrij. Smaak even laten rusten. De na dronk is bitter droog, vanille en tot slot komt de rum naar boven. Het bleef even plakken in de mond. Een bijzonder bier. BrewDog presenteert met trots Rattle & Rum. Een beperkte en exclusieve uitgave in kleine productiehoeveelheden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *