Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

Skuumkoppe

De Texelse bierbrouwerij timmert lekker aan de weg en heeft mede dankzij hun Skuumkoppe landelijke bekendheid gekregen. In de horeca is Skuumkoppe bijna overal te krijgen. Ook regelmatig van de tap. Het is een kopergoud donker tarwebier waar zoetheid en bitterheid mooi in balans zijn. Veel van hun bieren zijn al vaak de in de prijzen gevallen. Eigenlijk verdient deze bierbrouwerij een bezoek. Maar ja, het ligt helaas niet naast de deur.

Skuumkoppe - Texelse Bierbrouwerij

Cornet en gehaktbal in jusSkuumkoppe - Texelse Bierbrouwerij

Skuumkoppe. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Wellicht vraagt u zich af waarom nu een biercolumn over Skuumkoppe. Puur toeval. Als mijn vrouw en ik in het centrum van Almere Stad zijn en de zon schijnt is de verleiding groot om even te lunchen op een terras. De keus viel op Soof. En niet zomaar een keus. Lou Streetfood bar en Soof waren voor de corona één bedrijf. Lou Streetfood bar heeft het niet overleeft. Maar het uitgebreide bier assortiment wel en dat is bij Soof nog steeds te krijgen. Mijn oog viel meteen op Cornet van de tap toen ik de drankenkaart doornam. Die werd het dus. Gehaktbal in jus met brood en mosterd erbij. Genieten. Tijdens de lunch besefte ik mij dat ik nog geen biercolumn over Cornet heb geschreven. Na de lunch snel op en neer naar Dirk III. Helaas geen geschenkverpakking Cornet. Zag wel twee losse flessen Skuumkoppe. Hoogste tijd om daar een biercolumn aan te wijden.

Skuumkoppe - Texelse BierbrouwerijVeel prijzen gewonnen

De Texelse bierbrouwerij, ook wel Texelsbier of Texels speciaalbier, timmert aardig aan de weg sinds 1999. De bierbrouwerij heeft onder andere landelijke bekendheid gekregen door hun bekendste bier Skuumkoppe. Waar nu reclame voor gemaakt wordt op de tv. In de horeca is het bier bijna overal te krijgen. Ook regelmatig van de tap. Gevestigd in een voormalige zuivelfabriek in Oudeschild op Texel. Het is een ambachtelijk bierbrouwerij die hun bijzondere bieren uitsluitend met natuurlijke grondstoffen brouwen. Veel van hun bieren zijn al diverse keren in de prijzen gevallen. Texels Skuumkoppe 5x, Texels Skiller Wit 2x, Texels Blond 2x, Texels Springtij 6x, Texels Tripel 3x, Texels Overzee IPA 2x, Texels Bock 11x, Texels Dubbel 3x, Texels Vuurbock 3x. Eigenlijk verdient deze bierbrouwerij een bezoek. Maar ja, het ligt helaas niet naast de deur.

Fles van 300 ml in plaats van 330 ml

Skuumkoppe - Texelse BierbrouwerijTexels Skuumkoppe is een bovengistend donker tarwebier, gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Water, gerstemout, tarwemout, hop, gist. Goud koper bond licht mistig met kleine koolzuurbellen. Een mooi fris fruitig en moutige neus. Volle romige smaak waar zoetheid en bitterheid rustig en mooi in balans zijn. De verleiding is om snel weer een slok te nemen. Wat ook makkelijk gaat met 6% alc. vol. Een volle lange afdronk met een subtiele bitterheid. Bijzonder aan dit Texels speciaalbier of eigenlijk aan de fles is, dat het maar 300 ml bier bevat en niet de (standaard) 330 ml bier. Van het karaktervol donker tarwebier Skuumkoppe is dan ook zonder problemen nog een tweede fles te drinken. Vooral bij warm en zonnig weer smaakt het uitstekend!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *