BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Bruinen Os

Zuur bier is een bierstijl die je moet leren drinken. Dan is de Bruinen Os van brouwerij Bourgogne des Flandres, een Lambic bier van spontane gisting, een perfect bier om mee te beginnen. De zuurgraad krijgt een heerlijke lift door het begeleidend zoetje. Als je naar Brugge gaat vergeet dan niet een vers getapte Bruinen Os bij brouwerij Bourgogne des Flandres te drinken.

Brouwerij Bourgogne des Flandres - Bruinen Os

Brugge

Brouwerij Bourgogne des Flandres - Bruinen OsBelgië is het land bij uitstek voor een weekend gezellig genieten. Winkelen, heerlijk eten en top bieren. Ik heb al diverse steden in België meerdere keren bezocht (Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent). Met twee kennissen, mijn vrouw en ik besloten wij een weekend naar Brugge te gaan. Vrijdagavond heen en zondag terug (22, 23 en 24 oktober). Nog net voor de strengere coronamaatregelen. De winkels en horeca hadden nog geen eerdere sluitingstijden. De eerste avond gingen wij dan ook, na een aantal bieren en cocktails, rond een uur of twee richting hotel. Brugge is echt een een bierstad. We hebben Duvelorium, een prachtig ingericht Duvelcafé met een mooi uitzicht op het marktplein, bezocht. Inkopen gedaan bij The Bottle shop, die bij elk bier het bijbehorende glas heeft. Rond gekeken bij The Beer Wall, nog zo'n bierwinkel met een zeer uitgebreid bierassortiment met passend glas. Een Brugse Zot bij brouwerij de Halve Maan gedronken.

Bourgogne des Flandres

Bourgogne des Flandres - Buinen OsEn genoten bij het pareltje van de stad Brugge, brouwerij Bourgogne des Flandres. In het begin had de brouwersdynastie Van Houtryve drie brouwerijen: Den Os, La Marine & Ten Ezele. In 2015 wordt de brouwerij Bourgogne des Flandres opgericht en is dan nog de enige overgebleven brouwerij. Tegenwoordig is de brouwerij in handen van John Martin, die ook brouwerij Timmermans en brouwerij Waterloo onder zijn hoeden heeft. Het is heerlijk vertoeven bij Bourgogne des Flandres, bij mooi weer kan je op het terras langs het water zitten. Leuke brouwerijwinkel. Natuurlijk de Bruinen Os met bijbehorend glas gekocht. Werd keurig in een passend kartonnen doos verpakt. De geschenkverpakking van de Blonde Os met mooi glas is iets voor de volgende keer.

Brouwerij Bourgogne des Flandres - Bruinen OsLambic spontane gisting

Het genieten van de Bruinen Os begint al bij de kleur, donker rood bruin met een volle glas plakkende beige schuimlaag vol belletjes. Gevolgd door een heerlijke licht zure moutige geur. Een volle licht zure smaak met een zoete begeleiding wat dit bier een zeer aangenaam maakt. Het heeft de smaak van een authentiek Vlaams bruin bier. Bereid met: water, gerstemout, mais, suiker, tarwe, geroosterde gerst, hop en aroma's. Een mix van bruin bier van hoge gisting en spontaan gegiste Lambic. In de afdronk komt dit zoetzure weer terug en ook hier weer geen bitters, wat dit een heerlijk zacht bier maakt. Voor mij weer een bier in de categorie: 'Daar wordt ik vrolijk van'. Als je naar Brugge gaat vergeet dan niet een vers getapte Bruinen Os bij brouwerij Bourgogne de Flandres te drinken.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *