BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Ploegbaas Tripel

Het zijn originele en toepasselijke namen voor de bieren van de Bierfabriek: Snipperdag, Fabrieksgeheim, Schafttijd, Ploegbaas, Vals Alarm. Waar ploegbaas voor staat is uitgebreid te lezen op het etiket van de fles. Ploegbaas Tripel is een ongefilterde tripel met een blonde heldere kleur en uitgesproken smaak. In het kader van steun de lokale horeca tijdens de pandemie, heb ik zes flessen bier met het Bierfabriek glas gekocht bij de Bierfabriek in Almere.
Ploegbaas Tripel - Bierfabriek

Ploegbaas Tripel - BierfabriekSteun de lokale horeca

Mijn biervoorraad was behoorlijk geslonken. Het werd dus tijd dit aan te vullen. De hele week had ik al de gedachte om na het werk een bezoek te brengen aan de Bierfabriek in Almere. Op een vrijdagmiddag na het werk was het dan zover. Op de fiets naar huis en een tussenstop gemaakt bij de Bierfabriek Almere. Wilde via de hoofdingang naar binnen gaan, maar die was dicht. Niet handig. Dan maar via de receptie van het hotel naar de Bierfabriek. Ik zei tegen de medewerkster: “Ik wil graag zes bieren kopen alstublieft." Ze antwoordde: “Geen probleem, welke bieren?” Doe maar twee blond, twee tripel en twee dubbelbock. Ik wil ook graag het Bierfabriek glas erbij. Ik vroeg nog of het druk is? De medewerkster dacht dat ik bedoelde in het café restaurant, wat toen nog tot 17:00 uur 0pen was. Ze zei: “nee.”

Ploegbaas Tripel - BierfabriekTapkranen aan tafel

Ik bedoelde echter het afhalen van bier. Ook daar was het antwoord nee op. Meer reclame maken op sociale media was mijn advies. Op de website van de Bierfabriek is het namelijk moeilijk te vinden. “Daar wordt aan gewerkt” zei de medewerkster. Voor het Bierfabriek glas heb je drie keuzes; tulpglas, lang dun glas met handvat en kort dik glas met handvat. Ik koos voor de laatste. Een mooie aanvulling voor mijn bierglazen collectie. Het concept en de sfeer heb ik al uitvoerig besproken in mijn biercolumn: Bierfabriek Almere. Eén opvallen detail ben ik nog vergeten te vermelden, en dat zijn de taptafels. Ronde tafels met in het midden een zuil met tapkranen waar je zelf de Pilsner Puur, Vals Alarm Red Ale en Schafttijd IPA kan tappen. Die betaal je per liter en is vanaf minimaal 6 personen te reserveren.

Ploegbaas Tripel - BierfabriekPloegbaas

Zoals reeds vaker door mij beschreven, is de tripel het handtekening bier van de brouwerij. Het is een type bier waarmee je kunt experimenteren met het toevoegen van verschillende producten, bijvoorbeeld kruiden of citrusvruchten. Bij de Bierfabriek vind ik de Ploegbaas Tripel de lekkerste van assortiment. Het bier heeft wel een vrij uitgesproken smaak en een alcohol volume van 8,5% en is daarmee geen doordrink bier. Zoals gebruikelijk is bij een tripel, blond helder van kleur. Helder witte pluizige schuimkraag glas plakkend. Een fris fruitige citrusachtige geur. Heerlijk fruitige licht bittere en kruidige smaak. Vol en romig. De afdronk is bitter met een zoetje, Wel kort, behalve het zoetje dat langer blijft hangen. Op het etiket van de fles wordt dit bier uitvoerig vergeleken met de eigenschappen van de ploegbaas.

Krachtpatser. Rouwdouwer. Goudeerlijk. Dus trek je stoute schoenen aan en stel jezelf voor aan de ploegbaas van de fabriek. Geen zorgen, deze proeftijd kom je zeker door.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *