BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Bierfabriek Almere

Het concept eten en drinken is bij de Bierfabriek tot een kunst verheven. Het begint al bij binnenkomst, de pinda's liggen al op tafel. Sinds mijn eerste bezoek aan de Bierfabriek in Amsterdam is het bier en eet aanbod flink toegenomen en verbeterd. Een pils en vijf bier. Diverse planken met vis, vlees, kaas, vegetarisch en warme maaltijden met boerderijkippetje als handtekening maaltijd. De Bierfabriek Almere is een uitstekende locatie voor een avond gezellig eten en (bier) drinken. Een aanwinst voor de stad Almere.

Bierfabriek Almere

Veel bier drinken en pelpinda's eten

Bierfabriek Almere - Pelpinda'sLang geleden, uit de tijd dat ik nog bij de Bank werkte, ben ik één keer met collega's in de Bierfabriek geweest. Toen nog één vestiging gelegen aan het Rokin in Amsterdam. Het concept van veel bier drinken, pelpinda's eten en de schillen op de grond gooien, is flink uitgebreid. Van drie bier naar één pils en vijf bier waaronder een blond, een IPA en een tripel en van pinda's pellen, boerderijkippetje en wat hapjes naar vier borrelplanken (vis, vlees, kaas en vegetarisch), vijf hoofdgerechten, drie toetsjes en 'lekker erbij'. Genoeg opties voor een gezellige avond uit. In de tussentijd heeft de Bierfabriek drie vestigingen geopend: Nes 67 in Amsterdam, Burgwal 45-49 in Delft en Koetsierbaan 2 in Almere. Twee vrienden waren zo aardig om naar Almere te komen. Gelukkig hadden zij gereserveerd. Al gelang de avond vorderde en het bier rijkelijk vloeide raakte de Bierfabriek in Almere steeds voller.

Boerderijkippetje houtskool gebarbecued

Bierfabriek Almere - Snipperdag BlondDe Bierfabriek is een Brouwerij, Café en Restaurant in één. Ze brouwen hun eigen bier. Zes bier om precies te zijn: Puur – Pilsener | 30 cl. | Alc. 5%, Snipperdag – Blond bier | 30 cl. | Alc. 6%, Vals Alarm – Ale | 30 cl. | Alc. 5,8%, Fabrieksgeheim – Porter | 30 cl. | Alc. 5,6%, Schafttijd IPA | 30 cl. | Alc. 4,5%, Ploegbaas – Tripel | 30 cl. | Alc. 8,5%. En nog een seizoensbier die iedere twee à drie maanden wisselt. Hun handtekening bier is de Tripel (heel lekker) en hun handtekening maaltijd is het boerderijkippetje houtskool gebarbecued. Bij binnenkomst liggen de pelpinda's al op tafel. Pellen geblazen en de schillen op de grond gooien. De serveerster vertelde dat dit mag omdat de olie van de pinda's de vloer schoon maakt. De bieren worden ambachtelijk gebrouwen. De koperen brouwketels staan midden in het restaurant. Waarin vier dagen per week door hun brouwmeesters wordt gebrouwen.

En nam de gezelligheid toe

Bierfabriek Almere - VegaburgerHet was een zaterdagavond dat ik met twee vrienden ging eten en drinken bij de Bierfabriek Almere. We werden hartelijk ontvangen. Eerst de corona QR code controle en daarna werden we naar onze tafel begeleid. Automatisch begin je met de pinda's die op tafel liggen. Lekker pindadoppen op de grond gooien. Na op de papieren placemat gekeken te hebben, die ook als menukaart Bierfabriek Almerefungeerde, kozen we eerst voor een vleesplank en een kaasplank. Met de Snipperdag blond als begeleider. Als hoofdgerecht koos ik voor de vegetarische hamburger met frietjes. Erg lekker, had niet eens in de gaten dat het vegetarisch was. Vals Alarm voor de bier spijs combinatie en later nog de Ploegbaas tripel. Intussen was de Bierfabriek Almere aardig vol gelopen en nam de gezelligheid toe. Aan een tafel naast ons zaten vier personen gezellig te kaarten met de nodige versnaperingen erbij. Als afsluiter koos ik voor het toetje van de chef: citroenijs, koek crumble, chocolade vulkaan en twee toefjes saus. Daarbij een espresso. De Bierfabriek Almere is een uitstekende locatie voor een avond gezellig eten, (bier) drinken en kletsen. Top avond !

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *