Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

Hop and Happening

“Ze hebben één doel, lekker bier maken en lol hebben tijdens het brouwen en opdrinken!” En dan heb ik het over Gebrouwen door Vrouwen. Tegenwoordig niet alleen bij Albert Heijn in de schappen, maar ook bij Dirk supermarkt. Hop and Happening trok mijn aandacht. Een Pale Ale met bittere tinteling en fruitige invloed van exclusieve Europese hoppen. Het drinkt als water.

Hop and Happening - Gebrouwen door Vrouwen

Hop and Happening - Gebrouwen door VrouwenGebrouwen door Vrouwen

Ook bij Dirk supermarkt kijk ik af en toe of er nog een mooi bier te krijgen is. Dan is het sowieso een gewoonte om in elke supermarkt of drankwinkel te kijken of er nog een lekker bier is aan te schaffen. Behalve pils en zijn er onder ander de volgende bieren te krijgen bij Dirk: Tripel Karmeliet, Westmalle, La Trappe, Duvel, Hertog Jan Grand Prestige, Kasteel, Jopen, Texels bier, Gulden Draak, Maredsous, Grimbergen, Brouwerij ’t IJ, Oudipus, Afligem, Leffen. Maar er is ook ruimte in de schappen vrijgemaakt voor de bieren van Gebrouwen door Vrouwen. Vorige keer had ik van deze brouwerij twee Tricky Tripel meegenomen. Een heerlijke tripel. Deze keer twee 33 cl. flessen Hop and Happening van Gebrouwen door Vrouwen.

Hop and Happening - Gebrouwen door VrouwenZe hebben één doel

In 2013 zijn Tessel en Do de Heij, twee zussen, begonnen met brouwen. Gewoon thuis in een pan van 35 liter. De beste bieren worden in grote hoeveelheden gebrouwen bij diverse brouwerijen. Het team bestaat nu uit 10 vrouwen. “Ze hebben één doel, lekker bier maken en lol hebben tijdens het brouwen en opdrinken!” De tijdslijn bestaat uit: het starten van de hobby, hun eerste tappunt bij de Parel op de Westerstraat in Amsterdam, banen opgezegd, eerste werknemers aangenomen, bij Albert Heijn in de schap, naar China om daar hun bier te drinken, miljoen biertjes verkocht in 1 jaar, opening van hun bar op de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam en een boek uitgebracht. Hop and Happening - Gebrouwen door VrouwenZe brouwen, tripels, blond bier, witbier, Weizen, gember goud bieren en een DIPA.

Een uitstekend bier om mee te beginnen

Op de fles staat: “Hop, hop, hop: This is happening. Hop and Happening is een Pale Ale met bittere tinteling en fruitige invloed van exclusieve Europese hoppen. Dit is hun meest hoppige biertje ooit! Het zicht is goudblond koper. Volle gebroken witte schuimlaag. Voornamelijk fruitige hoptonen. Volle fruitige hop smaak met een lichte bittere citrus smaak, die snel licht in smaak wordt. Met 4,5% alcohol volume drinkt het als water. Zoetige afdronk met een bittere droge lichte nasmaak. Een bier waar niet de vonken van af vliegen en die niet vraagt om langzaam gedronken te worden. Maar de Hop and Happening is uitstekend om mee te beginnen of voor even tussendoor.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *