BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Zeezuiper

Een klassieker onder de bieren is het biertype tripel. Trappistenbrouwerij Westmalle was de eerste brouwerij die de naam tripel gebruikte. Westmalle tripel is dan ook de oer tripel. De Zeezuiper is ook een echte tripel, met 8% al. vol. Die mooi tussen de 7% tot 10% range valt. En goudblond van kleur is. Als extra ingrediënt is koriander toegevoegd. Fors, fris & vastberaden.
Zeezuiper - Scheldebrouwerij

ZeezuiperZeezuiper - Scheldebrouwerij

Even snel naar de markt, brood, kaas en pikante kippenworst voor op brood kopen. Brood op de markt stond me niet aan. Toch maar naar Dirk supermarkt om brood en bananen te halen. Weer langs de bierschappen gelopen. Had twee Gulden Draak bieren in het winkelmandje gelegd, maar ook weer teruggezet. Had deze al eerder gedronken. Toen maar mijn geluk bij Dirck III beproeven. Kijken of ze daar nog wat bijzonders hadden. Vaak ook met glas. Geen pakketten met glas die ik nog niet kende. Zag wel twee 33 cl. flessen Zeezuiper alleen in de schappen staan. Die werden het dus. De ’n Toeback was met goed bevallen. Dat beloofde dus veel goeds voor de Zeezuiper tripel.

Westmalle tripelZeezuiper - Scheldebrouwerij

Tripel is een biersoort die wat mij betreft altijd goed in de smaak valt en ook goed toegankelijk is. Door één of meerdere extra ingrediënten toe te voegen kan een brouwerij zich onderscheiden en een herkenbare tripel brouwen. De oer tripel of wel de klassieker onder de tripels, is de Westmalle tripel. Een tripel waar geen extra producten aan toegevoegd zijn. Trappisten brouwerij Wetsmalle is de eerste brouwerij die de naam tripel gebruikt. De naam tripel is daarna overal gekopieerd. De tripel is voor mij vaak de graadmeter of de brouwerij lekkere bieren brouwt. Bij de Scheldebrouwerij zijn dat twee tripels. De Zeezuiper, waar koriander aan toegevoegd is. Bekroond in 2022 bij de World Beer Cup met de Zeezuiper - Scheldebrouwerijbronzen medaille in de categorie Belgian-Style tripel. En de Hop Ruiter, tropical tripel. Fris, bitter, exotisch & frivool.

Fors, fris & Vastberaden

Zeezuiper heeft de klassieke tripel kleur goudblond, maar wel licht wazig. Afgetopt met een volle plakkende witte schuimlaag. Een fruit zoet en kruidig aroma. Frisse volle romige fruit zoete smaak met een kruidige ondertoon. Tonen van koriander. Eerst rustig en zoet en daarna vol en rijk. Ook vol in de nasmaak waar de bitterheid aan het einde naar boven komt. Met 8% alc. vol. mooi binnen de alcohol range, 7% tot 10%, die voor een tripel staat. Het is de toevoeging suiker of glucose die het alcoholpercentage bepaalt. Verder is het bier natuurlijk gebrouwen met: water, gerstemout, hop en gist en als extra toevoeging koriander. "For, fris & vastberaden staat er op de fles." En daar sluit ik mij volledig bij aan.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *