Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

O’Hara’s Irish Red

Aldi verraste weer met bijzondere bieren in de rekken vlak bij de ingang. O’Hara’s Irish Stout, O’Hara’s Irish Red en Guur & Kou. Ik ging met twee flessen Irish Stout en twee flessen Guur & Kou naar huis. Meteen ’s avonds de Irish Red gedronken. Rustig | Eenvoudig | Doordrinkbaar. Eerste fles met blokjes jonge komijnekaas en de tweede fles bij de warme maaltijd. Mooie roodachtige kleur. Traditionele hopsmaakbalans en Zoete mout-karamel smaak. Gebrouwen door Carlow Brewing Company, ook wel O’Hara’s Brewery genoemd.

Carlow Brewing Company | O'Hara's Irish Red

Irish StoutCarlow Brewing Company | O'Hara's Irish Red

“Nog even wat boodschappen doen bij Aldi”, zei mijn vrouw. Deze kans liet ik mij niet voorbijgaan “Ik ga met je mee”, antwoordde ik. De laatste tijd heeft Aldi verrassende bieren in de rekken vlak bij de ingang staan. Dit keer een aantal Guur & Kou van brouwerij de Molen, een aantal Irish Red en een flinke voorraad Irish Stout beide van O’Hara’s Brewery. De laatste had ik al gedronken en beschreven in de biercolumn O’Hara’s Irish Stout. En dat was goed bevallen. Dus twee Guur & Kou en twee Irish Red gekocht. Meteen dezelfde dag de Irish Red gedronken. Eén fles bij de blokjes jonge komijnekaas en één fles bij de warme maaltijd.

Duurzaam werkende ambachtelijke brouwerij

Bij Carlow Brewing Company (ook wel O’Hara’s Brewery genoemd) omarmen ze een vooruitstrevend, eco-gedreven brouwproces, dat hun klanten op hun beurt de keuze geeft om een verschil te maken bij Carlow Brewing Company | O'Hara's Irish Redhet selecteren van hun bier. Hun medewerkers promoten actief de natuurlijke ingrediënten en het handgemaakte ethos achter al hun bieren en ze nemen hun positie als leverancier van een duurzaam werkende ambachtelijke brouwerij absoluut serieus. Het is niet alleen belangrijk binnen de brouwerij om een duurzame toekomst te bevorderen, maar ze vinden het net zo belangrijk dat ze als hoeksteen van het ambachtelijk Carlow ook de lokale gemeenschap ondersteunen. Onlangs hebben ze dan ook het Origin Green-certificat ontvangen van An Bord Bio, de Irish Food Board.

Carlow Brewing Company | O'Hara's Irish RedHopsmaakbalans

Ierland is de oorsprong van twee bierstijlen, Irish Red en Irish Stout. Irish Red heeft een prachtige rode kleur veroorzaakt door het gebruik van geroosterde gerstekorrels en ambermout. Het Jopen glas (bij gebrek aan het originele O’Hara’s glas) vulde zich met een prachtige roodbruine kleur aangevuld met een licht beige koolzuur rijke schuimlaag, kort van duur, toen ik de fles uitschonk. Fruitig aroma met tonen van karamel prikkelde mijn neus. Licht van smaak, zoetje, vleugje zuurheid en na rondwalsen in de mond licht bitter. Bruisend mondgevoel. Afdronk was kort met een opvallende bitterheid die wel even nawerkte. Rustig | Eenvoudig | Doordrinkbaar. Een traditionele hopsmaakbalans. Een zoete mout-karamel smaak. Smaakte uitstekend bij de blokjes jonge komijnekaas!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “O’Hara’s Irish Red”