BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Raisin Awareness for Dried Grapes

In de klimaatkoelkast liggen altijd een aantal Moersleutel bieren. Sowieso een voorraad van de Motor Oil. Maar ook twee Raisin Awareness for Dried Grapes. Het eerste blik smaakte uitstekend en het tweede blik ongeveer één maand later nog beter. Complex, maar bij Moersleutel Beer Engineers altijd in balans. Zwart, mokka beige schuimlaag, zoet en bitterheid van gebrande mout en een bitter zoete afdronk met een prikkelend einde. Type Rye Wine. De tegenhanger van Barley Wine. De ene met rogge en de andere met gerst. Dit smaakte naar meer!

Raisin Awareness for Dried Grapes | Moersleutel Beer Engineers

Raisin Awareness for Dried Grapes | Moersleutel Beer EngineersMaar toch altijd in balans blijft

In de klimaat koelkast liggen altijd diverse bieren van Moersleutel Beer Engineers. Sowieso meerdere blikken van hun klassieker Motor Oil. Maar ook twee 440 ml blikken Raisin Awareness for Dried Grapes. Het eerste blik had ik genuttigd in december 2023 en was uitstekend bevallen. Nu was het moment daar dat het tweede blik werd geopend. Weekend, tijd voor genieten, degusteren van een mooi bier. En dan kom ik al snel uit op een Moersleutel bier. Ook bij dit bier was het weer lang genieten. De brouwers krijgen het elke keer weer voor elkaar om een bier te brouwen dat complex lijkt maar toch altijd in balans blijft. Vermoedelijk gekocht bij de Mitra in Almere Buiten. Daar hebben ze een uitgebreid assortiment van Moersleutel bieren. Beide eigenaren zijn namelijk liefhebbers van de Moersleutel bieren.

Raisin Awareness for Dried Grapes | Moersleutel Beer EngineersSamenwerking met Galea Craft Beers

"Romeinen hielden van hun wijn. Maar wij brouwers, we geven voorkeur aan granen boven druiven. Maar dat betekent niet dat druiven minderwaardig zijn. Het is tijd dat we de graan- en druivenrivaliteit intrekken. Het wordt tijd dat we ze samenbrengen – net zoals we samenwerken met onze Belgische vrienden uit Galea. Lagen en lagen roggemout bouwen een intens en expressief kruidig karakter op, versterkt met meerdere hoptoevoegingen voor bitterheid, smaak en aroma. Voor de laatste slag betreden rozijnen het podium, fruitig en fris met een delicaat, verouderd karakter. Een bier om vers te drinken of voor eeuwig te laten rijpen. Koel bewaren en vers serveren op een temperatuur van 12 graden."

Dit smaakt naar meer!

Raisin Awareness for Dried Grapes | Moersleutel Beer EngineersZoals zo vaak bij Moersleutel bieren, is ook de Raisin Awareness for Dried Grapes zwart van kleur met een lichte bruinrood gloed. Mokka beige schuimlaag vol kleine bellen die plakte aan het glas. Het aroma bestond uit rozijnen, karamel en gebrande mout. Volle romige smaak die licht zoet begint gevolgd door een bitterheid toen ik de slok wat langer in de mond hielt. Bitter zoete afdronk. Bitterheid houdt stevig aan met een prikkelend einde. Door het alc. vol. van 12% en het blik van 440 ml langzaam drinken en lang genieten. Gebrouwen met de standaard ingrediënten en als extra toevoeging rozijnen. Rye Wine is de tegenhanger van Barley Wine. Rye is rogge en Barley is gerst. Desondanks is Rye Wine niet helemaal gerst vrij. Een uitstekende samenwerking met Galea Craft Beer (Belgische brouwerij uit Brasschaat). Dit smaakt naar meer!

Moersleutel Beer Engineers | Diamantweg 9, Alkmaar | Raisin Awareness for Dried Grapes | Rye Wine | Blik 440 ml | Alc. 12% vol. | Bewaren op 10 ºC | Water, gerstemout, rogge, hop, gist & rozijnen

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Raisin Awareness for Dried Grapes”