Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

O’Hara’s Irish Stout

Carlow Brewing Company ook wel O’Hara’s Brewery was voor mij een volledig onbekende brouwerij. De O’Hara’s Irish Stout kwam uit het bierpakket voor mijn 60ste verjaardag. Zeer aangename stout met een alcohol volume van 4,3%. Drinkt makkelijk, maar de smaak deed mij toch het tempo temperen. De brouwerij is jong en opgericht in 1996. Ze brouwen traditionele Ierse bieren en hun eigen interpretatie van internationale stijlen.

O'Hara's Irish Stout | Carlow Brewing Company

O'Hara's Irish Stout | Carlow Brewing CompanyIrish Stout

Ik heb nog steeds een behoorlijke voorraad bier uit het bierpakket dat ik van vrienden had gekregen voor mijn 60ste verjaardag. Zondagmiddag, mooi weer, lekker liggen/zitten op de loungebank in de tuin. Tijd voor bier. Ik koos voor een Irish Stout van de voor mij volledig onbekende jonge Ierse familie brouwerij O’Hara’s. Stout is het Engelse woord voor sterk of krachtig. En dat kan betrekking hebben op het alcohol volume of de smaak. Je hebt meerdere type stout: (Russian) Imperial Stout, American Stout, English Style Oatmeal Stout, English Style Sweet Stout, Dry Stout of Irish Stout. Allemaal verschillend in alcoholpercentage. Bij de Irish Stout tussen de 4% en 6%. Bij deze Stout 4,3%. En dat proefde ik ook.

O'Hara's Irish Stout | Carlow Brewing CompanyIrish Craft Brewery

Carlow Brewing Company ook wel bekend als O’Hara’s Brewery brouwt traditionele Ierse bieren en hun eigen interpretatie van internationale bier stijlen. Waar onder een batterij aan verschillende IPA’s. Allemaal onder de familienaam O’Hara’s. Hun hoofdingrediënten zijn: water, mout, hop en gist. Deze jonge familie brouwerij is opgericht in 1996 en één van de pioniers van Irish Craft Brewery. Gesitueerd in het hart van Ierlands traditionele mout en hop-groei “Barrow Valley” regio. Op dit moment zijn er 72 productieve microbrouwerijen, in O'Hara's Irish Stout | Carlow Brewing Company2015 waren er nog maar 15. O’Hara’s Brewery/Carlow Brewing Comapany is trost om deel uit te maken van de nieuwe diversiteit aan stijlen en smaken.

Espresso-achtig einde

Een Irish Stout is een stout die licht van alcohol is. Bij de O’Hara’s Irish Stout 4,3%. Met een typisch donkere zwarte Stout kleur. Een volle beige schuimlaag. Die even snel weg was als dat deze verscheen bij het uitschenken van de fles. Een geur van toffee, tarwe en gebrande koffie. Volle smaak met een waterige ondertoon door het lage alcohol volume. Bittere tonen. Lijkt makkelijk drinken, maar de smaak deed mij toch het tempo temperen. Bittere afdronk met een scherp randje en een espresso einde. Het is een Award Winning bier. “Traditioneel droge Ierse Stout met robuust geroosterde smaken en een espresso-achtig einde”.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *