BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Prinzregent Luitpold Weizenbock

Een sterk staaltje koninklijke brouwtechniek. Voor fijn proevers, om de krachtige drinkbaarheid en evenwichtige zachte smaak te waarderen. Gebrouwen bij König Ludwig Brauerei. Een bijzonder brouwproces, de hoge fermentatiegraad en een lange houdbaarheid maken van deze bierspecialiteit een exclusieve culinaire beleving. Zijne koninklijke hoogheid Prinz Luitpold von Bayern besteed persoonlijk aandacht aan de hoge kwaliteit van deze tarwebok.

Prinzregent Luitpold Weizenbock - König Ludwig Brauerei

Dat straalt het etiket ook uit

Prinzregent Luitpold Weizenbock is gebrouwen voor Prinz Luitpold von Bayern volgens het Bayerische Rheinheitsgebot. Prinzregent Luitpold Weizenbock - König Ludwig BrauereiBier van koninklijke hoogheid. Dat straalt het etiket ook uit. Een stoere man met witte baard op een paard. Verpakt in een bruine fles van 33 cl. Gebrouwen bij König Ludwig GmbH & Co. KG Schlossbrauerei Kaltenberg in Fürstenfeldbruck Duitsland. De andere bieren van koninklijke herkomst zijn: König Ludwig Dunkel, König Ludwig Hell, König Ludwig Weissbier leicht, König Ludwig Weissbier Kristall, König Ludwig Weissbier Alcohol Frei, Königliches Festtagsbier, Kaltenberg Ritterbock, Kaltenberg Spezial, Kaltenberg Schloss-keller Naturtrüb, Kaltenberg Leicht. En dan ook nog hun regionale bieren: Holzkirchner Oberbräu, Holzkirchner, Postbräu Thanhauser, Münz en Thannhäuser. Dus keus genoeg.

Prinz Luitpold uit Bayern

König Ludwig Schlossbrauerei zet een rond de 800 jaar oude brouwtraditie des Hauses Wittelsbock voort. Prinzregent Luitpold Weizenbock - König Ludwig BrauereiHet beste voert dit terug naar het initiatief van S.K.H. Prinz Luitpold von Bayern, die in de 1970er jaren de kleine brouwerij in Schloss Kaltenberg ( 40 kilometer ten weste van München ) ontwikkelde tot een moderne onderneming. Prinz Luitpold von Bayern, geboren in 1951 te Schloss Leutstetten, is het achterkleinkind van de laatste Bayernkönigs Ludwig III en in directe lijn afstammeling van van Ludwig 1. Op 25 jarige leeftijd nam hij de bedrijfsleiding over van de brouwerij op Schloss Kaltenberg. Moderniseert door en door de brouwtechniek en verandert de verkoop- en marketingstrategie. En zetten tegen de trend in op Dunkelbier. Zoals het in de goede Prinzregent Luitpold Weizenbock - König Ludwig Brauereioude tijd, Prinzregentenzeit werd genoten.

Dus niet helemaal uitschenken

De Prinzregent Luitpold Weizenbock is een goud blond licht troebel bier en in de vloeistof bevinden zich mini koolzuurbellen. Daar boven op vormt zich een volle stevige schuimlaag, als slagroom zo stevig en wit. Die lang en vier overeind bleef staan. Verleidelijk ! Maar toch eerst even ruiken. Vol fruitig van aroma en smaak met tonen van banaan. De bittere hoptonen komen pas vrij in de afdronk. De smaak blijft lang hangen aan het verhemelte. Als je de fles helemaal uitschenkt zijn de laatste slokken door de nagisting bitter en wrang. Dus niet helemaal uitschenken. Het bier is speciaal gebrouwen voor Prinz Luitpold von Bayern volgens het Bayerische Rheinheitsgebot, water, mout, gist en hop. Met een mooi alcohol volume van 8%. Dus drink deze Weizen koninklijk rustig.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *