BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Caminha é Minha

Mijn vrouw en ik zijn 7 dagen naar Lissabon (Lisboa) geweest, Na het betere snuffel werk op Google bleek dat er vlak bij het hotel een bierwinkel is. Liberdade Beer Bottle Shop, klein maar fijn. Onder andere een Czech Lager, een samenwerking tussen brouwerijen Dois Corvos en MØMBrewers gekocht. Lager lijkt op pils echter er wordt geen pilsmout gebruikt en minder gehopt en dus minder bitter. Caminha é Minha heet het bier. Letterlijk vertaald: Wandelen is van mij.

Caminha é Minha | Dois Corvos & MØMBrewers

Lagern, wat lageren of rijpen betekend

Caminha é Minha | Dois Corvos & MØMBrewersZoals ik al eerder heb beschreven in mijn biercolumn over Orion – Tripel Berry Smoothie Sour van Ophiussa Brewing – was de eerste reis van onze vakantie 7 dagen Lissabon (Lisboa). Na het betere snuffel werk op Google, op de hotelkamer van Tivoli Avenida Liberdade Lisboa, bleek dat er vlakbij een bierwinkel is. Liberdade Beer Bottle Shop, klein maar fijn. Aardige dame in de winkel die behalve de Orion ook nog de Czech Lager aanbeval, Caminha é Minha. Samenwerking tussen brouwerij Dois Corvos en MØMBrewers. Lager is een ondergistend bier. Dit proces vindt plaats bij lagere temperaturen. Lager is afgeleid van het Duitse lagern wat lageren of rijpen betekend. Dit type bier is minder uitgesproken, minder bitter en lager van alcohol.

Dois Corvos Cervejeira

Caminha é Minha | Dois Corvos & MØMBrewersBrouwerij Dois Corvos is gesitueerd in Lissabon. Het is een creatieve en innovatieve brouwerij die in 2015 is opgericht door Susana Cascais en Scott Steffens. Een aantal van hun bierstijlen zijn: Lagers, IPA’s, donkere bieren, wild & zuur en een vatgerijpt programma. Ze begonnen klein met een 800 liter brouwhuis en groeide uit in 2019 tot 10 x 6.000 liter tanks. He is een onafhankelijke brouwerij – het bier heeft de leiding. Hun niet officiële missie is om het Portugese craft bier vooruit te helpen. Duidelijke doelen zijn: nieuwe bierstijlen, nieuwe technieken, nieuwe recepten en benadering, nieuwe ervaringen. Ze leren, onderwijzen en groeien met iedereen die geïnteresseerd is om te laten zien dat bier ontwikkeld, smaakvol is, ver van standaard dranken, door samen Caminha é Minha | Dois Corvos & MØMBrewerste werken nationaal en internationaal.

Wandelen is van mij

Caminha é Minha is een lager in alle opzichten. Volledig het tegenovergestelde van de andere biertypes. Blond van kleur. Eerst veel koolzuur en daarna weinig. Alleen nog kleine koolzuurbellen. Een witte snel verdwenen schuimlaag. Vlakke geur, licht moutig en fruitig. Geen pilsmout en minder gehopt dan bier dus minder bitter. Vlakke ietwat waterige (laag alcohol volume van 4,1%) smaak. Geen uitzonderlijke smaken, licht bitter en in de verte nog een zoetje. Bittere vlakke afdronk die prikkelend nawerkt. Kost enige tijd om deze weg te krijgen. Mijn advies is dan ook, eet er iets bij te eten, hapjes of zo, om de afdronk te versnellen en meer volume te geven aan dit bier. Caminha é Minha - letterlijk vertaald: Wandelen is van mij – is een samenwerking tussen brouwerij Dois Corvos en brouwerij MØMBrewers.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *