BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Kaintz Tripel

Het is geen toeval dat ik bij Dirk Supermarkt de Kaintz Tripel vond. Het is een tweede natuur geworden om in een voedselwinkel te kijken of er nog een bier staat die ik nog niet ken of nog niet beschreven heb. Deze is van brouwerij Poesiat & Kater vlak bij het Muiderpoortstation in Amsterdam. Een toplocatie voor mooie bieren en lekker eten. Dit bier vraagt om een biercolumn. Goudblond, kruidig en zoet. Wat smaak betreft mooi in balans. Dit alles maakt Kaintz Tripel een heerlijk bier!

Kaintz Tripel | Brouwerij Poesiat & Kater

Categorie heerlijk

Kaintz Tripel | Brouwerij Poesiat & KaterHet bier dat ik in deze biercolumn beschrijf, had ik met veel genoegen al een aantal keer gedronken van de tap bij brouwerij Poesiat & Kater. Het betreft de biersoort Tripel. Over dit biertype heb ik al vaak een biercolumn geschreven om dat ik daar heel blij van wordt. Kaintz Tripel van brouwerij Poesiat & Kater valt ook onder de categorie heerlijk. Dit bier per toeval gevonden bij Dirk supermarkt. Niet helemaal per toeval, het is namelijk een tweede natuur geworden om in voedselwinkel altijd even te kijken over er nog een bier staat die ik nog niet ken of nog niet beschreven heb. Altijd twee van dezelfde om een tweede keer te kunnen proeven en genieten.

Een echte aanrader

Kaintz Tripel | Brouwerij Poesiat & KaterIn mijn biercolumn over Poesiat & Kater heb ik al uitvoerig de brouwerij beschreven en een korte impressie gegeven van de Kaintz Tripel. De brouwerij is in Amsterdam gelegen op een perfecte locatie. Treinhalte Muiderpoort station en 5 minuten lopen. In het steeds hipper wordende Amsterdam-Oost. De sfeer binnen in de brouwerij is reuze gezellig. Maar vooral als het mooie weer is, is het buiten ook uitstekend genieten van hun prachtige bieren – een uitgebreid assortiment, hoofzakelijk blikken van 33 cl., maar ook een aantal van 44 cl., Van Volenhoven bieren en een samenwerking met More Beer – en heerlijk eten: lunch, brunch, snacks en dinner. Onder andere (vegan) P&K Hamburger, (vegan) Indonesische Rendang of Oosterse Zalmfile. Een echte aanrader om een keer te bezoeken.

Heerlijk bier!Kaintz Tripel | Brouwerij Poesiat & Kater

Sommige bieren vragen gewoon om een biercolumn. Kaintz Tripel is zo’n bier. Het begint al bij het zicht, goudblond met kleine koolzuurbellen die aan de rechterkant in een column om hoog bruiste. Plakkende schuimlaag, die net geen witte kleur was. Aroma kruidig en zoet. Na flink inhaleren door de neus tonen van vatgerijpt bier. Een volle romige, kruidige en fruitige smaak. Licht Citrus. Weinig koolzuur in het mondgevoel. Ondanks het 8% alcohol volume dronk het toch soepel en was het mooi in evenwicht. Een fruitige en licht bittere afdronk die lang nawerkt en licht scherp was. Wellicht van de pikante worst, gekocht op de markt, die ik erbij nuttigde. Het is een moderne Tripel die gebrouwen is met vier verschillende mouten, Engelse gist en Japanse hop. Dit alles maakt de Kaintz Tripel een heerlijk bier!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *