BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Orion

Onze eerste vakantietrip was 7 dagen Lissabon (Lisboa). Kort samengevat, we hebben genoten! Lux hotel, heerlijk eten (onder andere vers gemaakte past), prachtig weer en veel gelopen. Naast het bier van Portugal, Super Bock, ook nog diverse andere bieren ontdekt. Super Bock Selecção 1927 Imperial Stout en bij Delirium Lisboa, Cerveza 1906 Reserva Especial en De Garre Tripel 11%. In de bierwinkel Liebeerdade een Servische lager en Orion tripel Berry Smoothie Sour van brouwerij Ophiussa gekocht. En Smoothie was het. Helaas, op advies, vergeten het blik een aantal maal om te keren.
Orion tripel Berry Smoothie Sour | Ophiussa Brewing

Hotel Tivoli Avenida Liberdade Lisboa

Orion tripel Berry Smoothie Sour | Ophiussa BrewingVakantie! Mijn vrouw en ik zijn 7 dagen naar Lissabon (Lisboa) geweest. Ik zou daar met gemak een aantal columns over kunnen schrijven. Maar ik schrijf biercolumns en geen reiscolumns. Kort samengevat, we hebben genoten! Prachtig warm weer. Heel veel gelopen. Veel gebruik gemaakt van de Hop On Hop Off bus (boven de 30 graden). Fantastisch mooi hotel, Tivoli Avenida Liberdade Lisboa (Lux). Orion tripel Berry Smoothie Sour | Ophiussa BrewingHeerlijk gegeten, vooral in de Sky Bar Seen van het hotel waar als perfect op smaak was en zelfs een cocktail met rookeffect en bij Fabrica di Pasta Fresca waar zichtbaar de pasta vers werd gemaakt. Smullen! Ook nog met een touringcar naar Sinta geweest, in de hoop het gekleurde kasteel te zien. Werd alleen een bezoek aan een paleis, verste westelijke punt van Europa en Cascai waar alleen rijke bekende mensen wonen. Zelfs Ian Fleming (007) heeft daar gewoond.

Delirieum Lisboa

Orion tripel Berry Smoothie Sour | Ophiussa BrewingOp biergebied was er in eerste instantie niet veel te beleven. Het Portugese bier is Super Bock. Op de eerste volle dag, toen we op een terras zaten op een groot plein vlak bij de zee, had ik al een mooi glas met een donker bier erin met daarop 1927 gezien. Pas op de laatste dag was het zover dat ik dit bier Super Bock Selecção 1927 Imperial Stout dronk. Lekker en licht van alcohol. Een tweede ging er nog prima in. Het betere snuffel werk thuis verraste mij blij met een Delirium Café in Lissabon. Bezoeken dus! Delirium Lisboa heeft in zijingang in een steile trap/straatje. Binnen is een lange bar met een batterij aan taps met daarop roze olifantjes. Aan de straat kleine balkons voor twee personen. Wij namen buiten plaats aan een kleine tafel.

Libeerdade Beer Bottle ShopOrion tripel Berry Smoothie Sour | Ophiussa Brewing

Bij een blik op de kaart voor tapbieren viel de keuze meteen op de Cerveza 1906 Reserva Especial. Eerste keer gedronken in Madrid en toen al enthousiast. De tweede keuze was lastig, één van de Delirium bieren, La Guillotine, Averbode of De Garre tripel 11%. De medewerker gaf advies. De Garre tripel is alleen hier te krijgen en op één andere plek in Lissabon en ik kende dit bier nog niet. Dat trok mij over de streep. Top bier! Ik voelde hem wel door de 11% alc. vol. Als laatste nog een bezoek aan een hele kleine bierwinkel vlak bij ons hotel. Libeerdade Beer Bottle Shop. Aardige dame in de winkel die mij op vakkundige wijze adviseerde om een lokaal bier te kopen dat flink aan de prijs was, Orion triple Berry Smoothie Sour en een lager van een Servische brouwerij.

Smoothie met alcohol

Orion tripel Berry Smoothie Sour | Ophiussa BrewingEen lange introductie voor dit bier. Ik hou van experimenteren met nieuwe smaken. Dus de keuze viel op de Orion, een triple Berry Smoothie Sour. De naam verklapt het al. Het ziet eruit als een Smoothie, ruikt als een Smoothie en smaakt als een Smoothie. Alleen het alcoholpercentage van 5% en de ingrediënten water en gist verwijzen naar bier. Orion tripel Berry Smoothie Sour | Ophiussa BrewingVerder bestaat het uit: aardbei, bosbes, rozijnenbes, dextrose, vanille en lactobacillus. De kleur is robijnrood en troebel van de vruchten. Een volle dikke roze schuimlaag, klevend aan het glas (resten van rood fruit). Zowel aroma als smaak voornamelijk rood fruit, duidelijk aardbei, met een zuur einde. Vooral in de afdronk komt de zuurheid naar boven. De vrouw in de bierwinkel had mij nog gewaarschuwd om het blik een aantal keren om te keren. Zodat sap en het vruchtvlees goed mengen. Helaas was ik dit vergeten. Wellicht had dit de feestvreugde nog enigszins verhoogt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Orion”