BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Daily Grind

Coffee Stout, het zit al in de naam, is een bierstijl waar tijdens het brouwproces koffie aan toegevoegd wordt. Daily Grind is één van de twee Core Tryouts van Moersleutel Beer Engineers. Bij de Mitra in Almere Buiten hadden ze twee batches, nummer twee en nummer vier. Ik koos voor de Batch 4#. Zo zwart als de nacht. Koffiebitter met zoete tonen en mond plakkend. Mijn advies is heel langzaam drinken, anders smaakt het of je te veel bittere chocolade hebt gegeten.

Daily Grind Coffee Stout Batch #4 - Moersleutel Beer Engineers

Core TryoutsDaily Grind Coffee Stout Batch #4 - Moersleutel Beer Engineers

Eén van de eigenaren van de Mitra in Almere Buiten vertelde dat hij achter de schermen nog een aantal mooie bieren van de Moersleutel Beer Engineers had staan. Onder andere een Daily Grind Batch #2 en een Batch #4 van de Moersleutel Core Tryouts. Dit waren nog overblijfseen van de twee nieuwe bieren die in 2021 zijn geïntroduceerd voor de kern bieren. Daily Grind & Fruit Bomb. Ik koos, willekeurig, voor de vierde batch. Twee blikken van 44 cl. Daily Grind Coffee Stout Batch #4. Core Tryout. Leave your honest review online. Ook dit is een bier in de categorie langzaam drinken. Dit keer voornamelijk vanwege de smaak en niet vanwege het alcohol percentage van 8%.Daily Grind Coffee Stout Batch #4 - Moersleutel Beer Engineers

Cold brew koffie

Coffee Stout is een bierstijl waar tijdens het brouwproces koffie aan toegevoegd is. Dit kan gebrande koffiebonen zijn of Cold brew Koffie. Gemalen koffie die vermengd wordt met koud water. Deze manier van brouwen levert dan ook een bittere koffie smaak op die nog versterkt wordt door de gebrande tonen van mout. Stout bier is meestal een zwaar bier, donker van kleur en met een dikke romige schuimlaag. Van oorsprong komt stout uit Engeland. Het woord stout betekend in Engeland, vrij vertaald, sterk of krachtig. Vroeger was Stout bier dan ook sterker dan een Porter. Echter tegenwoordig ligt het bereik tussen de 3% en 13% alcohol volume. De basis van Stout bier is geroosterde mout. Door het toevoegen van ingrediënten zijn er inmiddels veel verschilden soorten Stout.Daily Grind Coffee Stout Batch #4 - Moersleutel Beer Engineers

Chocolade

Daily Grind is een Coffee Stout en in dit geval de vierde Batch. Ook dit keer in een 44 cl. blik met een alcohol volume van 8%.  Water, mout, rogge, hop, gist, coffee. Zoals Stout eigen zwart van kleur. Een zwart waar het licht niet doorheen kwam. Volle dikke schuimlaag. Met een aroma van zoete tonen, mout en de bitterheid van koffie. Voornamelijk een bittere koffie smaak met zoete toetsen. Vol, plakkend en complex. Ook in de afdronk blijft de koffiebitter lang hangen en is het plakkend in de mond. Mijn advies is dan ook lang wachten voordat je de volgende slok neemt. Anders smaak het of je te veel bittere chocolade hebt gegeten. Er ligt nog één blik te wachten voor een tweede proef beoordeling.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *