BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Gefelicivaccineerd

Het lijkt als of we terug gaan naar normaal. Maar voorzichtigheid blijft geboden. In ieder geval is de Wispe Brouwerij hier al op vooruit gelopen met het brouwen van het Gefelicivaccineerd bier. Zowel een blond als een tripel variant is te koop in de kleine brouwerijwinkel. Op de fles kan je de datum van je vaccinatie invullen. Een fles om dus te bewaren na het leeg drinken.

Gefelicivaccineerd Tripel, Wispe Brouwerij

Maar laten we niet te vroeg juichen

Gefelicivaccineerd Tripel, Wispe BrouwerijRuim een jaar heb ik het volgehouden om het onderwerp in mijn biercolumns niet aan te snijden. In mijn vorige biercolumn over de Wispe Brouwerij heb ik het onderwerp voor het eerst benoemd. En in deze biercolumn is het onvermijdelijk om het niet over corona te hebben als de naam van het bier Gefelicivaccineerd is. De brouwerij heeft namelijk een voorschot genomen op de versoepelingen; terras weer volle bezetting mist er spatschermen tussen zitten en binnen weer volle bezetting mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Maar laten we niet te vroeg juichen, de andere variante van het coronavirus dreigen wellicht roet in het bier (eten) te gooien. In ieder geval heeft de Wispe Brouwerij ingespeeld op de massale vaccinatie met het Gefelicivaccineerd bier in twee varianten: blond en tripel.

Meer dan 200 rijksmonumenten

Gefelicivaccineerd Tripel, Wispe BrouwerijMijn bezoek aan de Wispe Brouwerij is al uitvoerig besproken in mijn vorige biercolumn. Behalve dat Weesp een mooi stadje is waar je gezellig wat rond kan lopen, leuk kan winkelen, wel voornamelijk voor vouwen er is slechts een herenmodezaak, en natuurlijk lekker bier kan drinken, is het ook vrij makkelijk te bereiken met de trein. In vijf minuten lopen ben je van het station bij de brouwerij die weer op kruipafstand van het centrum licht. Ondanks de kleinschaligheid van Weesp heeft het toch meer dan 200 rijksmonumenten. Mooie terrassen langs de rivier de Vecht. En de gotische Sint-Laurentiuskerk, die nu dienst doet als brouwerij. Een prachtige locatie voor een bierbrouwerij. In mijn geval zou ik zelfs op een mooie zonnige dag met de fiets vanuit Almere naar Weesp kunnen fietsen.

Iedere Nederlander die is gevaccineerd is een stap dichterbij het einde van de coronacrisis. Dat moment willen we niet stilletjes voorbij laten gaan. Proost op jouw moment en de dag dat alles weer mag. Gefelicivaccineerd ! Van de verkoopopbrengst van de dit bier gaat 25% naar de meest kwetsbaren tijdens deze crisis.

Houdbaar tot 15 augustus 2022

Gefelicivaccineerd Tripel, Wispe BrouwerijGefelicivaccineerd is een tripel met koper bruin troebele kleur en een zweem van oranje. De schuimlaag is wit stevig en plakt aan het glas. Een aangenaam fruitig hop aroma prikkelde mijn neus met een kruidige ondertoon. Ik werd hierdoor verleid om meteen een slok te nemen. Een licht scherpe romige smaak vulde mijn mond waarbij bitter en zoet elkaar mooie in evenwicht hielden. Stevige bittere iets wrange nasmaak uitvloeiend in een droog einde. Ook hier wilde ik meteen weer een slok nemen om de droogheid op te heffen. Bij 7,5% alc. vol. toch maar eerste de bitterheid laten wegvloeien. Bij het nuttige van dit bier ging helaas het Wispe bierglas kapot. Extra rede om snel weer naar de Wispe Brouwerij te gaan om een nieuw glas en een voorraad blond en tripel Gefelicivaccineerd te kopen. Steun ik ook meteen de meest kwestsbaren tijdens deze crisis. Het bier is houdbaar tot 15 augustus 2022.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *